Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jong geweld, pech, maar toch winst in Couvin
Multisports

Jong geweld, pech, maar toch winst in Couvin

Niki Devoldere Couvin

De Sharks organiseerden in Couvin een dubbelstrijd en verbonden er ook een combi-klassement aan. Eerst was er de Promotriatlon op de weg (over de sprintafstand) en daarna volgde nog een Cross Triatlon. Nike Devoldere was de beste over de twee disciplines, met een 7de plaats in de Promo, waar hij na een sterke fietsproef nog werd voorbijgesneld door een hoop jong geweld, met onder andere Arnaud Dely en Noah Servais, en een 5de positie in de Cross Triatlon.

Noah Servais Couvin

Noah Servais leek ’s ochtends op weg naar de overwinning in Couvin, maar hij werd door pech geremd. “Mijn zadel kwam constant los tijdens het fietsen. Bij elke pedaalslag veranderde ik daardoor van fietspositie. Ik heb zelfs twee keer moeten stoppen om mijn zadel terug vast te maken nadat het helemaal loste. Ik hield de moed er wel in en kon in een goede loopproef nog flink wat concurrenten remonteren en uiteindelijk derde worden. Pech dus, maar vooral een wijze les voor mezelf om in het vervolg voor de start mijn materiaal beter te checken”, aldus een nuchtere Noah Servais. Mede-international Arnaud Dely kreeg door de pech van Servais de zege in de schoot geworpen en won de Promo triatlon in 58’10 voor Geoffrey Marrion, pas nog winnaar van de Promo in l’Eau d’Heure. Servais werd in 58’54 derde.

Arnaud Dely Couvin

Niki Devoldere werd 7de in 59’45. “In Couvin op de promo ben ik naar de leiding gereden op de fiets. Tijdens het lopen veel jong geweld moeten voor laten en een sterke Steven Scherpereel, die vijfde werd,” vertelt Niki. “Ik werd 7de met 30sec voorsprong voor het combiklassement. In de crosstriathlon sloeg ik terug mijn slag tijdens het fietsen. Ik had de eerste in mijn vizier halfweg. Maar helaas reed ik vrij snel lek. Het was behelpen met bijpompen om de wissel te bereiken, maar ik was toch teruggevallen naar de 5de plaats. Heel jammer, zo zag ik zeker een podiumplaats aan mij voorbij gaan. tijdens het lopen 5de gebleven en zo de défi gewonnen,” aldus combi-winnaar Niki Devoldere.

De zege in de Cross Triatlon ging naar Mathieu Louis die in 56’12 meer dan twee minuten sneller was dan Sylvain Denis en Brice Vansteeland. Stijn Kiekens werd vierde.

Uitslagen Couvin