Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem doet profs blozen in Nice
Nieuws

Timothy Van Houtem doet profs blozen in Nice

Timothy Van Houtem Aix DP

Slechts drie profs slaagden er zondag tijdens de Ironman Nice in om een snellere tijd neer te zetten dan onze landgenoot Timothy Van Houtem. Die was opnieuw de beste age grouper en zijn prestatie deed verschillende profs blozen, zoals klepper Sylvain Sudrie. Met 8u44’48 was Timo een halfuur sneller dan de concurrentie in zijn M30 age group. Even later kwam Wim Van De Wielle als 11de overall binnen. Met 9u11’37 won ook hij zijn age group.

Rinus Holvoet startte wel bij de profs en werd 13de overall in een tijd van 9u18’29. Achter hem volgden nog een pak sterke Belgen. Bert Verbeke werd 16de overall en pakte daarmee zilver bij de M35, achter Wim Van De Wielle. Rudy Depret behaalde zilver bij de M40.

Bij de dames zorgde Celine Bastien voor een Belgische zege bij de W25. Ze werd 15de overall bij de vrouwen in 10u49’27. Els Eeckhout finishte iets later als derde bij de W35. Fabienne Garitte pakte brons bij de W55.

Joerie Vansteelant werd 13de bij de profs, maar met 36ste tijd overall (9u39’51) zal de topsporter van Defensie niet echt tevreden geweest zijn. Vooral de laatste 15 km in de marathon vielen de Ironmanager zwaar.

Timothy Van Houtem was uiteraard tevreden. “Het lijkt wel of ik droom met die 4e plaats overall in Nice. Voor mijn doen heb ik goed gewommen. Daarna heb ik mij kunnen uitleven op de fiets en op mijn tanden moeten bijten tijdens de marathon, maar ik denk dat dat bij iedereen het geval was,” aldus Timo.

De Duitser Boris Stein won de Ironman van Nice in 8u27’32. Hij bleef maar net voor een sterk lopende Victor Del Corral. Romain Guillaume van Uplace BMC die een hele tijd aan de leiding lag, werd derde. Bij de dames versloeg de Amerikaanse Caitlin Snow haar landgenote Lisa Roberts en de Francaise Linda Guinoiseau.

Foto: Timothy tijdens de 70.3 Aix-en-Provence, foto David Pintens