Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach remonteert Goetstouwers in slotkilometer
Nieuws

Brydenbach remonteert Goetstouwers in slotkilometer

Stenn Goetstouwers zwemmen Retie

Wat een week verschuiven toch kan uitmaken. De 6de Hybrihome kwart triatlon van Retie kreeg in de breedte minder deelnemers aan de start, maar kon wel uitpakken met een topveld bij de mannen. Bij de vrouwen kregen we een tweestrijd tussen Birgit Massagé en Sara Van de Vel. Die strijd werd beslecht in de tweede fietsronde en met een voorsprong van 3’30 stormde Sara Van de Vel naar een verdiende overwinning. De Molse Massagé werd knap tweede voor het massaal opgedaagde thuispubliek, met ruime voorsprong op Elise Scheerens, die derde werd. Bij de mannen was er iets meer spanning.

Stef Verachten fiets Retie

Stef Verachten startte voor eigen volk sterk. Na twee zware werkweken probeerde hij het verschil te maken in het zwemmen maar de halve minuut voorsprong op Brydenbach, Goetstouwers en Pex waren snel verdwenen. Verachten deelde zijn wedstrijd goed in en pakte een mooie zesde plaats, tot tevredenheid van de thuissupporters. Die gingen eerder al uit hun dak voor Bart Borghs die vanuit de achtergrond alweer naar het podium stormde en voorbij een sterk lopende Tim Jacobs (4de) en Omar Brons (5de) ging.

Bart Borghs Retie

Maar dat was voor de derde plaats, want vooraan bleven er na het fietsen maar twee kandidaten voor de zege over. Stenn Goetstouwers zette Tim Brydenbach in de eerste 5 km op meer dan 20 seconden, maar de Belgische kampioen lange afstand vond zijn loopbenen terug en stormde in de slotkilometer over de 185-Sportoase-Castelli atleet heen om zijn tweede wedstrijd van het weekend te winnen, na de zege vrijdag in de Lollepotterstriatlon.

Tim Brydenbach loopt finish Retie

Stenn Goetstouwers kon niet meer versnellen in die laatste kilometer. “Ik was vrij goed aan het lopen, maar schrok toen ik plots hoorde dat het gat nog maar 30 meter bedroeg met Tim. En één keer hij bij me kwam, zakte de moed me in de schoenen en kon ik echt niet meer sneller. Voor de rest ging deze wedstrijd goed, maar Tim was vandaag de sterkste. Ik heb geprobeerd om in het fietsen alleen weg te raken en een paar keer kon ik een gat trekken, maar Tim fietste het elke keer dicht. Ik werk nu verder richting 70.3 Ironman van Wiesbaden”, aldus Stenn.

Mannenpodium Retie

Bij Tim Brydenbach polsten we even of het geen gekkenwerk was om in de aanloop naar de Ironman van Maastricht twee wedstrijden op 1 weekend te doen én te winnen. “Je bent niet de eerste die vraagt of dat wel gezond is,” lacht Tim. “Qua competitie is het nu even gedaan. Ik train de komende vier weken nog wel door, maar dan vooral met de focus op de afstandstrainingen. En wat Maastricht zelf dan gaat geven? Het is voor mij allemaal nieuw. Iedereen legt de lat nu hoog gezien mijn prestaties, maar het wordt mijn eerste Ironman en dus is het één grote leerschool. Met top-10 zou ik al tevreden zijn, maar voor hetzelfde geld crash ik na 5 uur fietsen en doe ik met moeite uit. Ik wil vooral veel leren en groeien op die afstand in de toekomst,” aldus de MDP-Trille atleet.

Sara Van de Vel finish Retie

Sara Van de Vel wordt nu ook al kansen op de langere afstand toegedicht. “Maar daar wacht ik liever nog een tijdje mee. Eerst maar eens mijn focus op de kwarttriatlons houden”, vertelt ze, met een grijns richting coach Peter Croes. “Het is niet omdat ik niet mag van mijn coach, maar ik wil vooral rustig groeien. Die langere afstanden zijn voor als ik oud ben. Vandaag had ik een goed gevoel. Het verschil was klein na het zwemmen en ik had goede fietsbenen. Met de voorsprong na het fietsen op Birgit kon ik vlot uitlopen en een beter resultaat neerzetten dan op mijn examens,” aldus Sara. Naar die resultaten hebben we dan maar niet verder gepolst, maar ze liet nog wel weten dat ze in de zomer de focus wil leggen op het BK Sprint in Chièvres.

Vrouwenpodium Retie

Uitslag Hybrihome kwarttriatlon Retie

In de sprinttriatlon bezorgde Sofie Rubbrecht zichzelf een aangenaam verjaardagskadoo. De Lommelse was zaterdag jarig en vierde dat zondag met een overtuigende prestatie van start tot finish. Ze won voor Ilse Van Hout en Sharon Van Leuven. Bij de mannen stak Thomas De Vleeschouwer met een sterk loopnummer stokken in de wielen van het Deluplast-Alphawoolf treintje. De Atriac’er was Laurens Verluyten te snel af en ook Ben Brems ging nog voorbij Joery Wouters.

Uitslag Z3R0D Sprinttriatlon Retie