Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Veerle Kiebooms
3quest

3quest: Veerle Kiebooms

3quest Veerle Jessy

Zoals Renild Verryckt, mijn ploegmaat, die op haar 60e nog schittert in wedstrijden, nadat zij kanker heeft overwonnen.  Hoe chique is dat !

1. Waar en wanneer is jouw passie ontstaan voor triatlon? Klopt het dat je de sport op latere leeftijd ontdekte?

Ik ben inderdaad pas 5 jaar geleden, op mijn 45ste, aan triatlon begonnen. Puur toevallig. Ik kreeg wat tijd om te sporten nu onze drie kinderen groter werden en ik niet meer voornamelijk als taximaatschappij voor hen fungeerde ☺  Ik was weer beginnen lopen, met als doel de opbouw naar de 10 miles van Antwerpen en in dat groepje leerde ik onder andere Katrien Verstuyft kenen.  Uit dat loopgroepje zijn blijvende vriendschappen ontstaan.  Kort nadien deed Katrien de overstap naar triatlon en wij werden haar eerste fans.

Evy Tinel had de passie ook al ontdekt en samen met Marian Heylen deden we met zijn drie, met een zotte kop, mee aan de Mr. T in Gent. Ik kwam als voorlaatste uit het water, na constant gezwommen te hebben in schoolslag, maar beleefde heel wat plezier aan het inhalen op de fiets, op mijn citybike, en in het lopen.

Veerle Kiebooms Viersel fiets

Mijn liefde voor de afwisseling van de 3 sporten was geboren en Marian en ik schreven ons in voor onze allereerste les crawl,  ik op mijn 45ste, noem het gerust het “oud zot”.  Ik benoem het vaak als mijn “moderne midlife crisis”.

Gezien ik het wel een eer vind om de beste versie van mezelf neer te zetten ben ik nadien wel onder begeleiding gaan trainen en heb dan toch maar een koersfiets gekocht.  Sindsdien kom ik iets comfortabeler uit het water en gaat het fietsen en lopen een pak vlotter, maar achtervolgen blijft mijn hoofdbezigheid.

Ik sloot mij aan bij een triatlonclub, Wommelgem Endurance,  en voor het zwemmen bij het FM team, beide super toffe en gezellige bendes. De vriendschappen zijn gebleven en Katrien, intussen een Olympiër, is nog even bescheiden en kan met evenveel enthousiasme voor mij supporteren als ik voor haar.  Fijn toch ? Evy en Marian zijn spijtig genoeg gestopt.

Veerle Kiebooms Johan Pauwels

2. Welke ambities koester je nog in triatlon?  Je bent op verschillende afstanden actief.  Zijn er nog plannen voor een Ironman? 

Ik kan, net als jij (Jessy Beynaerts – red), niet kiezen en voel me eigenlijk goed bij zowel de 1/8ste, de 1/4de als de 1/2de afstand. Elke afstand op zich heeft zijn charme. Als minder goede zwemmer heb ik minder nadeel in het langere werk omdat ik dan op de fiets en in het lopen nog veel kan goedmaken. Maar bij mij is het vooral belangrijk om alles als een evenwicht te ervaren.  Ik werk 4/5de, heb een gezin en 3 kinderen. Hoe langer de afstand, hoe meer trainingsuren, hoe moeilijker de evenwichten te bewaren.

Ook blijft de bezorgdheid of ik het wel wijs vind voor mijn lijf, zo’n hele.  En dan die kostprijs van die Ironmans!  Voor dat geld kunnen we als gezin ook andere zaken doen waar iedereen plezier aan beleeft. Ik kies nu ook graag wedstrijden waar bekenden aan meedoen of waar ik dingen kan combineren, zoals dit jaar de Aronaman (een halve) in Italië, waar we met heel wat Belgen aan de start komen, en we er ineens onze vakantie aan koppelen.

Veerle Kiebooms Oudenaarde

3. Je klopt regelmatig de jongere dames.  Zijn er nog dames die je graag een keer te snel af wil zijn of met andere woorden naar wie kijk je het meest op?

Ik vind het een fijne sport en heb een heleboel nieuwe mensen leren kennen. Daaruit zijn verschillende vriendschappen ontstaan, met jong en ouder… Er is veel collegialiteit en wederzijds respect, en dat pleziert me nog het meest.  Ook “naast het veld” kom je enthousiaste mensen tegen, en dan denk ik spontaan aan de familie Rombouts.  Hoe dragen die hun liefde voor de sport niet over en laten ons allen mee genieten door hun vele foto’s en support!

Zoals ik al zei, probeer ik graag de beste versie van mezelf te zijn, en klop natuurlijk graag iedere dame voor mij.  Maar op mijn leeftijd leer je realistisch zijn en ken je je plaats ;-).

Ik kijk misschien nog vaak het meest op naar mensen die mij ontroeren met hun levensverhaal.  Zoals Renild Verryckt, mijn ploegmaat, die op haar 60e nog schittert in wedstrijden, nadat zij kanker heeft overwonnen.  Hoe chique is dat !

Ik verwonder me graag met levensverhalen van mensen en geniet daarom van alle toffe gesprekken die ik al voor en na de wedstrijden heb gehad. En die keer in Balen, waar jij (Jessy) eerste werd en ik tweede, en waar we aan de finish onze vreugde deelden en een toffe babbel hadden nadien, dat zijn voor mij de gelukkige momenten 😉

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik kies op mijn beurt voor Caroline de Vos die ik eerder doopte als de trots voor de cat 40+ maar bovenal een sympathieke dame.

  1. Jij hebt een bijnaam: Sporty Fox.  Waar kreeg je die cadeau ?
  2. Ik vind je niet voor niets de trots van de cat 40+.  Je schittert op tal van wedstrijden en slaagt erin die jongere meiden te kloppen tot het hoogste schavotje.  Was je altijd zo goed in die 3 onderdelen en heb je vroeger nog andere sporten beoefend ?  Hoe lang ben je eigenlijk al bezig met triatlon ?
  3. Je bent intussen geselecteerd en gaat naar het mytische Kona.  Ga je je nadien verder toeleggen op de lange afstand of is dit een éénmalig avontuur ?