Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Slechte wissels kunnen Pieter Rijnders niet stoppen
Duathlon

Slechte wissels kunnen Pieter Rijnders niet stoppen

Pieter Rijnders wint Kortrijk

Ook in Kortrijk speelde de hitte de deelnemers parten. In overleg met de ordediensten werd besloten om de Vlasloop jogging van 14 u. naar 19 u. te verplaatsen, na de duatlon. En die duatlon wedstrijd werd ingekort door CRO Christophe wegens de extreme hitte (32,5° in de schaduw, veel zon met gelukkig flink wat wind). Er werden dus 2 ronden gelopen voor 6 km, 2 ronden gefietst voor 27 km en één ronde gelopen van 3 km. Favoriet Pieter rijnders zette er van direct de beuk in bij het eerste lopen en kwam met kleine voorsprong de fietsstalling binnen voor Glenn Laurens en Gert Van Poucke.

De andere favoriet Seppe Odeyn volgde even verderop. Door een wegvergissing van Pieter in de fietsstalling gingen de eerste drie nagenoeg samen de fiets op en na één ronde was er een hergroepering van 6 atleten met daarbij ook nog onder andere Julien Dequidt en Victor Steelandt, de twee Franse atleten van de ETZ-ploeg. Dit bleef zo tot na de wissel.

Seppe Odeyn Gert Van Poucke Kortrijk

Pieter maakte terug een slechte wissel en vertrok met 50 meter achterstand op leiders Seppe Odeyn en Julien Dequidt. Maar tegen Pieter was er in dit warme weer in het lopen geen verhaal te halen. Hij won oververdiend met ruime voorsprong op Julien Dequidt en Glenn Laurens. Seppe kwam snakkend naar adem als vierde over de meet. De helleduivel lijkt toch meer van kouder weer te houden :-).

Ilse Geldhof Kortrijk fiets

Bij de dames was het al ETZ wat de klok sloeg. Ilse Geldhof nam resoluut de leiding en maakte er een one-woman show van voor Kim Nulens en Deborah Ghyselen. Francaise Camille Steelandt maakte het ETZ succes compleet en kwam knap als vierde binnen.

Uitslag duatlon Kortrijk

Uitslag Vlasloop Kortrijk 5 km

Uitslag Vlasloop Kortrijk 10 km

Foto's: Mario Vanacker