Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Steenackers opent erelijst Brecht
Nieuws

Tom Steenackers opent erelijst Brecht

Tom Steenackers 1

In Brecht heeft Tom Steenackers de allereerste Biratlon gewonnen. De organisatie van Bracht In ’t Rood ondervond weinig hinder van de hitte. 148 atleten verschenen aan de start en onder hen een aantal aanvalslustige jonge talenten. Die namen het voortouw in de 400 meter zwemmen. Frederik Swannet had een kleine voorsprong op Jano Van Parrys en Senne Bes.

Tijdens de 20 km fietsen was alles te herdoen. Onder andere DCM-Heylen Vastgoed atleten Stijn Lankers en Tom Steenackers en Bioracer-atleet Jan De Henau kwamen vooraan aansluiten en zo kregen we een kopgroep van 10 mannen.

Senne Bes en Jan De Henau stormden als eersten uit de wisselzone voor de 5 km lopen. Al na 1 kilometer nam Tom Steenackers het commando over en hij gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. Senne Bes bleef eveneens sterk lopen en pakte een mooie tweede plaats. Voor het brons werd het nog spannend. Frederik Swannet en Jan De Henau moesten zich nog gewonnen geven tegen de verrassende Lander Sels.

Bij de vrouwen toonde Evelyn Bosch opnieuw haar goede vorm. Na haar zege in Malle vorige week was ze ook nu weer de snelste. Anne Cazaerck volgde op 18 seconden als tweede, Whoopy Franssen werd knap derde. Veerle Kiebooms, deze week nog in onze 3quest, bevestigde met een vierde plaats en werd alweer beste veterane.

Uitslag Biratlon Brecht