Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
EK Geneve door de lens van Katrien Decru
Nieuws

EK Geneve door de lens van Katrien Decru

Hoe de Belgische elites en juniores het deden op het EK in Geneve kon je hier al lezen. Een dag later was het aan de age groupers. Slechts 3 Belgen vonden de weg naar het Europees Kampioenschap en dus krijgen ze allemaal een meer dan ruime plaats in het foto-overzicht van onze fotografe Katrien Decru. Misschien is dat meteen een goede motivatie om bij volgende edities meer Belgen aan de start te krijgen. VTDL, waar wachten jullie op om dit als promo-campagne te gebruiken? 😉

Helaas kon onze fotografe pas vanaf zaterdag aanwezig zijn en misten we zo de paratriatlon. Dankzij de ETU toch nog een foto kunnen toevoegen van Kim Plovier, onze enige vertegenwoordiger op het EK in PT1. Hij werd 7de van de 9 deelnemers in een tijd van 1u10’17. Voor Kim blijft het elke keer knokken omdat hij door een volledige verlamming geen gebruik kan maken van zijn buikspieren zoals andere atleten in deze categorie. Superman Jetze Plat pakte de Europese titel. Zijn landgenoot en mede-favoriet Geert Schipper werd gediskwalificeerd. Jan Van De Poel werd 13de bij de M50 in 2u15’33. In dezelfde leeftijdscategorie werd Vinciane Cohen Cols vijfde bij de vrouwen in 2u26’06. En bij de M20 werd Gaëtan Malfeyt 24ste in 2u07’59.

Uitslag EK Geneve PT1

Uitslag EK Geneve M20

Uitslag EK Geneve M50

Uitslag EK Geneve F50