Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rinus Holvoet in door mist verkapte Altriman
Nieuws

Rinus Holvoet in door mist verkapte Altriman

Rinus Holvoet Altriman

We hebben in triatlon al veel meegemaakt, maar dat een wedstrijd na 3 km zwemmen moet gestaakt worden door mist… dat moet een unicum zijn. Het overkwam de atleten in de Altriman, een volledige triatlon in de Franse Pyreneeën. De organisatie liet de keuze aan de atleten: als de mist wegtrok opnieuw zwemmen of het zwemonderdeel vervangen door een kort loopnummer. De meerderheid koos voor dat laatste zodat we een wel heel uitzonderlijke run-bike-run kregen, waarbij Rinus Holvoet het uitstekend deed.

Onze landgenoot kwam na 2 km lopen als 4de in de wisselzone toe. Leiders Gaël Desriac en Alexander Nikolopoulos ontpopten zich tot ware berggeiten op het pittige parcours, met als slotstuk de col de Carcagnères (met meer dan 3 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 12%). Holvoet verloor meer dan een halfuur op de twee klimmers, maar wisselde niettemin als 5de. In een zware marathon rukte hij opnieuw op naar voor. Met 3u41’47 zette Rinus de snelste looptijd neer, maar echt bedreigen kon hij Nikolopoulos niet meer. De Duitser won in 11u11’49. Holvoet pakte het zilver in 11u36’36 en Desriac werd derde. De Nederlander Michel Besseling werd vierde in 12u02’14.

Altriman mist

Foto: opmerkelijk moment in Altriman... stemming voor opnieuw zwemmen of lopen

Marc Matthys verbaasde vriend en vijand met een sterke prestatie. Hij kwam na de korte loop als 13de binnen en tijdens de 193 km fietsen bleef hij een mooi constant tempo aanhouden. Na 8u14 klimmen bond hij als 15de de loopschoenen aan om met een marathon van 4u27 te eindigen op een heel mooie 16de plaats. De atleet van het Machels Triatlon Team (ook bekend als de papa van Va Corse Fornaxx Turtle Dries) deed er 12u58’56 over. Hier lees je zijn lange afstandsverslag 🙂

Marc Matthys Altriman

Ook bij de vrouwen was er Belgisch zilver. Sueli Tillieux, in 2013 nog Belgisch kampioene volledige triatlon op de Belman, werd knap tweede na 14u47’40. Daarmee was ze 11′ trager dan winnares Coralie Drouin. Slechts 182 van de 240 starters haalden de eindstreep. De rode lantaarn deed er bijna 18 uur over!

Uitslagen Altriman