Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck pakt grootse zege in Zurich
Nieuws

Pieter Heemeryck pakt grootse zege in Zurich

Pieter Heemeryck 5150 Zurich winst

Pieter Heemeryck heeft op indrukwekkende wijze de 5150 triatlon van Zurich gewonnen, een non-drafting kwarttriatlon binnen de 5150 series van Ironman. De 5150 staat voor de totale afstand van 51,5 km: 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Heemeryck, die een moeizaam seizoensbegin kende, maakte komaf met alle tegenspoed en zette een bijna perfecte wedstrijd neer. Vooral zijn loopnummer was, zeker gezien de warmte, indrukwekkend.

Pieter Heemeryck Zurich

Na 1500 meter zwemmen verraste de Duitser Christian Otto de overige favorieten door 40″ los te zwemmen. Heemeryck kwam na 20’14 in een achtervolgend groepje uit het water, als 5de overall. Otto viel in het fietsen al snel terug. Pieter deed het ondertussen uitstekend, ook op de drie passages over Heartbreak Hill. Hij wisselde als derde in het spoor van mede-leiders Joe Gambles en Ruedi Wild. De profs uit Australië en Zwitserland hadden geen partij aan onze landgenoot. De Oilservice-LTTL-atleet liep in de eerste 5 kilometer al een halve minuut uit op Wild en anderhalve op Gambles. In 1u49’29 pakte hij een grootse zege. Ruedi Wild werd tweede op 1’19 en Gambles was in 1u51’29 derde.

Zurich 5150 2015

Op Twitter is er veel respect voor de knappe overwinning van Pieter Heemeryck. Het regent felicitaties voor de ex-Belgische kampioen kwarttriatlon:

Tijs Billemon werd 55ste en 9de in zijn age group. Hij deed 2u12’15 over de 5150. Frone Wouters, de vriendin van Heemeryck, was ook van de partij in Zurich. Zij stapte als 6de vrouw uit het water, maar viel in het fietsen terug naar de 17de plaats. Ze stapte uit in het lopen.

Zondag is er ook de Ironman van Zurich, met onder andere Rinus Holvoet (en dat een week na zijn schitterende Altriman in de Pyreneeën!) en Hendrik-Jan Verhaegen.

Uitslag 5150 Zurich