Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topspektakel in WTS Hamburg
Nieuws

Topspektakel in WTS Hamburg

Charlotte Deldaele bike Hambur 2015

Katrien Verstuyft en Charlotte Deldaele deden het uitstekend zaterdag in de World Triathlon Series race van Hamburg. De WTS Hamburg is een van de meest mythische races in het WTS circuit. De wedstrijd maakt deel uit van de afichiche sinds de allereerste editie. Voor het opstarten van de WTS was Hamburg, in 2007, het toneel van de wereld kampioenschappen. Toen liet Daniel Unger de stad ontploffen door voor honderd duizend triatlon gekke Duitse toeschouwers de wereld titel te grijpen. Ook dit jaar waren er weer honderdduizenden toeschouwers op post in het centrum van Hamburg. Zij zagen Gwen Jorgensen naar een 11de opeenvolgende zege spurten tegen Vicky Holland.

Charlotte Deldaele 22e swim Hamburg

De Hongaarse Vanek leidde bij het verlaten van het water. Charlotte Deldaele had een schitterend zwemnummer op haar WTS debuut en kwam als twintigste op 28 seconden uit het water. Katrien volgde op 45 seconden als 52ste. Gwenn Jorgensen, die de laatste twee jaar ongeslagen is op het WTS circuit, had een schitterend zwemnummer en kwam reeds als vierde uit het water. Zij is ook een van de sterkste fietsers, waardoor een groep van 13 atletes het fietsen meteen hard maakten. Bij het ingaan van de 6de ronde kon de groep van Charlotte Deldaele de aansluiting maken bij de leidsters waardoor de kopgroep uitbreidde tot 26 atletes. De groep met onder andere thuisfavoriete Anne Haug, maar ook onze eigen Katrien Verstuyft, zou uiteindelijk met 40 seconden achterstand de wisselzone binnenkomen.

Katrien Verstuyft Hamburg wissel swim

Even leken koploosters Non Standford, Vicky Holland en Sarah True op weg naar een stunt, maar halfweg het looponderdeel kwam Jorgensen aansluiten. Zij werden kort gevolgd door de Nederlandse Rachel Klamer en de erg jonge Duitse Laura Lindemann, vorige week nog Europees kampioene bij de juniores in Geneve.

De kopgroep werd uiteengereten door een versnelling van Jorgensen. Het was Vicky Holland die buiten alle verwachtingen om de verschroeiende versnelling van Jorgensen kon volgen. Het draaide uiteindelijk uit op een sprint tussen de twee koploopsters. Holland leek nog even de magische benen te vinden, maar het was Jorgensen die aan het langste eind trok. Achter hen werd Non Standford derde, Sarah True moest zich tevreden stellen met de vierde stek.

WTS Hamburg

Rachel Klamer kon beslag leggen op een schitterende vijde plek. Katrien Verstuyft liep ondanks een knap loopnummer een top-20 plaats mis en werd 24ste. Charlotte Deldaele werd 40ste bij haar debuut na een knap staaltje zwemmen en fietsen.

Vanaf 17u45 komen de mannen in actie, met Simon De Cuyper.

Zondag zijn er nog de wereldkampioenschappen Mixed Team Relay, helaas zonder Belgische ploeg wegens de blessures van Marten Van Riel en Claire Michel.

Uitslag WTS Hamburg vrouwen