Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timo Van Houtem breekt sleutelbeen in Franse Alpen
Nieuws

Timo Van Houtem breekt sleutelbeen in Franse Alpen

Timothy Van Houtem La Roche RunningNieuws

In de aanloop naar de Ironman van Hawaii wou Timothy Van Houtem nog een keer uitpakken in de triathlon van Alpe d’Huez, maar een zware val tijdens de parcoursverkenning besliste er anders over. Timo smakte in volle afdaling tegen het asfalt, verbeet de pijn en reed 30 km terug tot bij zijn vader Roger. Die voerde hem naar het ziekenhuis en daar werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld. Geen Triathlon d’Alpe d’Huez dit weekend voor Timo, wel een operatie aan de schouder in Grenoble vrijdag. Daarna zal het hard werken zijn voor de SMO-Specialized topper om te revalideren, want ondanks de tegenslag behoudt hij het vertrouwen dat hij de start in Hawaii zal halen.

“Een mooie dag in de Alpen is voor mij helemaal anders gelopen dan verwacht,” vertelt Timo. “Tijdens de verkenning van het parcours van de Alpe d’Huez triatlon zorgde een verblindende zon en een bos droge takken ervoor dat ik de controle over mijn tijdritfiets verloor. Ik ben beginnen zwalpen en in volle afdaling ben ik met mijn hoofd en schouder op de grond gesmakt. Mijn gescheurde helm heeft erger voorkomen. Koppig als ik ben, weigerde ik alle hulp en ben ik 30 km met heel veel pijn terug gepeddeld waarna de papa mij opgevangen heeft.

Met enkel een gecompliceerde sleutelbeenbreuk kom ik er goed vanaf. Wegens risico op open sleutelbeenbreuk volgt vrijdag een operatie in Grenoble en draag ik voorlopig een harnas. Nadien volgt een revalidatie van 1,5 maand.Met hulp van een sportdokter, coach Bart en goede kine hoop ik echter van in Hawaiï nog te kunnen starten. Ik zag in het ziekenhuis mensen met amputaties, dus ik kan dit zeker plaatsen. Nen helen dikken merci aan mijn immer bezorgde ouders, de vele toeristen die hulp boden, de pompiers van Bourg d’Oisans en Grenoble (topgasten!), de VAB en het personeel van Echirolles Sud! Succes aan alle landgenoten in Alpe d’Huez! Ik zag hier in de Alpen veel mensen zonder helm rijden. Wees cool en zet hem aub op,” aldus nog de winnaar van de 111 van La Roche.

Foto: RunningNieuws