Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac boven op Sprinttriatlon in Eupen
Nieuws

Atriac boven op Sprinttriatlon in Eupen

Podium Eupen Mannen

Atriac is op teamweekend in de Ardennen en dat zou de organisatie van de triatlon in Eupen merken. Bij de dames slaagde de Antwerpse triatlonploeg erin om alle podiumplaatsen weg te kapen. Heidi Veramme won voor Ines Van Troyen en Heleen Adams. Bij de heren pakte de sterke Nederlander van de Antwerpse formatie, Sven Strijk de overwinning kort gevolgd door de Duitser Tobias Hibbe. De Leuvense Lukas Bosmans vervolledigde het podium.

De dames gingen een dikke 10 minuten voor de heren van start. Het was de jonge Atriac atlete Lore Muys die het tempo in het zwemmen bepaalde. In haar zog schoof teamgenote Heidi Veramme goed mee. Bij afloop van het zwemnummer had het duo 30 seconden voorsprong op die andere Antwerpse atlete Heleen Adams. Ines Van Troyen volgende al op meer dan een minuut. Ines vond haar beste benen en wist de achterstand tijdens het fietsnummer om te buigen tot een voorsprong van 1’20 op Heidi en Heleen. Heidi zou uiteindelijk over de beste loopbenen beschikken en nog over Ines gaan. Heleen behield haar derde stek.

Podium Vrouwen Eupen

Bij de heren was het opnieuw een Atriac atleet die als eerste uit het water zou kruipen: Thomas De Vleeschouwer bouwde 20 seconden voorsprong uit op teamgenoot Sven Strijk. Lukas Bosmans volgde op 50 seconden. Sven zou naar Thomas toerijden en het duo zou de 50 seconden voorsprong op het duo Lukas en Tobias Hibbe kunnen behouden. Deze voorsprong bleek net voldoende voor Sven om de snelle lopers voor te blijven. Onze Duitse vriend Tobias en Lukas slokten samen Thomas op. Lukas moest zijn metgezel bergop even laten gaan en zo lag het podium vast.

Noemenswaardig is dat bij de heren een spannende strijd werd uitgevochten onder de junioren. Een sterke Charlo Van Caethoven zakte net op het einde door het ijs en werd in de laatste 500 meter nog voorbij gestoven door een sprintende Noah Servais en Pim Venderbosch. Noah bleek over de sterkste spurt te beschikken en wist de overwinning binnen te slepen.

www.triathloneupen.be fileadmin triathlon PDF Ergebnislisten Results_Tri_PR2015.pdf