Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Liefde is… samen de triatlon van Rijkevorsel winnen
Nieuws

Liefde is… samen de triatlon van Rijkevorsel winnen

Birgit Massage Rijkevorsel 2015

We hebben wel eens meer triatlonkoppels gehad in één wedstrijd, maar dat ze samen winnen is eerder uitzondering dan regel. Zaterdagavond was het zover in de triatlon van De Bres in Rijkevorsel. Op de korte sprintafstand, met slechts 400 meter zwemmen, waren Birgit Massagé bij de vrouwen en Ruben Geys bij de mannen het snelst. Vooral voor Ruben Geys zal de opluchting groot geweest zijn na een lange revalidatie van zijn schouderblessure.

Hij kreeg de overwinning niet kadoo, want vooral Wouter Wuilmus kwam sterk voor de dag voor eigen volk. Wuilmus werd tweede op 23″ van Geys. En na een sterke prestatie in Kapelle Op Den Bos liet Ben De Wolf zien dat hij stilaan terug op zijn oude niveau zit. Hij werd verrassend derde voor Hans Verbist, Tom Havekes en Kris Vermeiren.

Zoals elk jaar was de zwemstart één groot gevecht in het smalle kanaal. Een groepje van 4 atleten met onder andere Frederik Swannet en Ben De Wolf nam een voorsprong na het zwemmen van een twintigtal seconden op een achtervolgende groep met Ruben Geys, Stef Coninx, Bart Van Looveren (die flink wat kopwerk opknapte) en Hans Verbist. Vlak voor de wissel naar het lopen kwamen een sterk fietsende Wouter Wuilmus en Kris Vermeiren aansluiten met nog enkele anderen. Deze grote groep volgde nog steeds op 20 seconden van de kopgroep. Ruben Geys startte zeer snel met het lopen en verpletterde iedereen spelenderwijs. Ook Wouter Wuilmus liep zeer sterk. Voor de derde plaats werd het een felle spurt tussen Ben De Wolf die maar net uit de greep kon blijven van Hans Verbist.

Bij de vrouwen was er minder strijd. Birgit Massagé nam vlot de maat van Kaat Van Eynde en Sharon Van Leuven.

Uitslag Rijkevorsel 2015