Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Indrukwekkend debuut van Brydenbach in Maastricht
Nieuws

Indrukwekkend debuut van Brydenbach in Maastricht

Tim Brydenbach Maastricht

De allereerste Ironman in Nederland kon zich geen mooier feestje wensen zondag in het centrum van Maastricht. Limburger Bas Diederen maakte de favorietenrol helemaal weer en zorgde voor een ongezien finishfeest voor het Stadhuis van Maastricht. Hij verpulverde de tegenstand in 8u27’18. Met Team4Talent ploegmaat Mark Oude Bennink op de tweede plaats was het feest helemaal compleet. Nochtans zag het er even slecht uit voor de gedoodverfde favoriet toen hij met schakelproblemen op een voorblad van 55 de Cauberg opzwalpte. Onze landgenoot Tim Brydenbach debuteerde in Maastricht op de Ironman-afstand en werd knap vierde.

Batterij van het electronisch schakelsysteem leeg of een technisch defect? Feit is dat Bas op het steilste stuk van de Cauberg slalommend zich een weg naar boven moest banen. Bas moest er de kopgroep, met Alberto Casadei, Tim Brydenbach en Team4Talent’ers Mark Oude Bennink en Martijn Dekker laten gaan, maar kwam halfweg de 180 km fietsen weer aansluiten. In het laatste kwart van het fietsen trok Diederen alleen in de aanval.

De voorsprong van ruim vijf minuten op zijn teamgenoot bleek voldoende en dankzij een solide marathon liep Bas steeds verder uit. Casadei volgde op meer dan zeven minuten en moest op zijn beurt afrekenen met de Belgische debutant Tim Brydenbach. De drievoudige Belgische kampioen langeafstandstriatlon viel net naast het podium. Casadei hield zijn derde plaats vast.

Hannes Cool Maastricht

Voor Brydenbach begon de marathon moeizaam, maar na de eerste ronde was hij vlotter aan het lopen en kwam hij dichter bij Casadei. Achter hem rukte Hannes Cool op naar de vijfde plaats, maar de jonge XCD-atleet kreeg nog een stevige klop van de hamer en zakte terug naar de tiende plaats.

Rinus Holvoet Maastricht

Rinus Holvoet leek ook nog even aanspraak te maken op een top-10 plaats en naderde zelfs op Joerie Vansteelant. Die had een zware dag na een te grote achterstand in het zwemmen. Ook in het fietsen schoof Joerie nauwelijks op. We zagen hem niet meer in de top-20 finishen. Holvoet zette wel door en werd knap twaalfde.

Bart Borghs Maastricht

Maar dé verrassing kwam van age grouper Bart Borghs. De Kempenaar, bekend van zijn podiumplaatsen in de Hel van Kasterlee, domineerde de age group race in het lopen en pakte de overwinning bij de niet-profs. In 9u07’19 werd BB 12de overall.

Olivier Esser werd 19de overall en 3de in zijn age group, vlak voor Hendrik-Jan Verhaegen die 14de prof werd. Ook Frederik Waer deed het uitstekend. Hij werd 21ste overall en 4de in zijn age group. Hannes Bonami kwam als 28ste over de streep en pakte zilver in zijn categorie.

Straks brengen we nog meer updates.

IM maastricht top 10