Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Testevent Rio: En daar is dan Jelle Geens
Nieuws

Testevent Rio: En daar is dan Jelle Geens

Jelle Geens

Exact een jaar voor de Olympische Spelen was het testevent voor de olympische triatlon in Rio één van de belangrijkste afspraken van het seizoen. Zowat alle wereldtoppers stonden aan de start, met onder andere Brownlee, Gomez en Luis. Tussen hen vonden we ook de Belgen Geens en De Keyser. Vooral Jelle Geens liet van zich spreken. Met een 13de plaats zette hij een resultaat van wereldniveau mee, waarmee hij de definitieve bevestiging brengt van zijn enorme talent.

Christophe De Keyser werd 51ste op 5′ van winnaar Javier Gomez. De Spaanse wereldkampioen haalde het van Vincent Luis en Richard Murray. Alistair Brownlee werd pas tiende. Gomez won in 1u48’26. Jelle Geens kwam 1’44 later als 13de over de streep.

Gwen Jorgensen testevent Rio

Bij de vrouwen won Gwen Jorgensen zoals verwacht opnieuw. Zij pakte daarmee een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen. Jorgensen haalde het van Non Stanford en Vicky Holland. De Nederlandse Rachel Klamer werd knap negende. Onze landgenote Katrien Verstuyft miste de aansluiting in het zwemmen nadat in het woelige water het veld in drie groepen uiteen brak. Katrien werd 40ste.