Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kiara Lenaertz 7de bij Europees debut
Nieuws

Kiara Lenaertz 7de bij Europees debut

Jeugdselectie Tabor
Na twee weken stage onder begeleiding van de VTDL jeugdtrainers sloot dejeugd selectie haar periode in Tsjechië af met de ETU Junior Cup in Tabor. Gezien het deelnemersveld een ideale kennismaking voor het merendeel van de atleten met triathlon op Europees niveau. Enkele dagen voor de wedstrijd raakte al bekend dat meest ervaren atlete Hanne De Vet wegens ziekte niet zou starten aan de wedstrijd. Voor Jarno Cuypers, Mika Vekemans, Kiara Lenaertz, Arno Van Hende en Joris Basslé was deze wedstrijd hun ETU Junior debuut. Simon Folens en Laura Swannet maakten een maand geleden in Holten al kennis met dit circuit.

Bij de dames kwam Kiara mee vooraan uit het water. Na een goed fietsnummer begon zij met een groepje van ongeveer een tiental atleten aan de afsluitende loopproef. Daar kon ze de 8ste looptijd neerzetten met een mooie 7de plaats als gevolg! Voor Laura Swannet was het zwemmen net als in Holten een zware dobber maar in Tabor was de afstand al te groot en staakte ze de wedstrijd.

Bij de heren was het Joris Basslé die met zijn gekend sterk zwemnummer mee vooraan uit het water kwam. Ook Simon Folens kon nog goed mee vooraan uit water komen. De andere Belgen waren dan al op achtervolgen aangewezen op ongeveer 1′ van de leiders. Net als bij Laura was de race ook voor Simon snel afgelopen, hij moest de wedstrijd staken na een val (zonder veel erg) tijdens het fietsen. Jarno en Mika zagen hun achterstand verder uitgediept worden van 1 naar 2 minuten in T2. Voor Arno, die de aansluiting niet kon maken met de kleine 2de groep, werd het verschil 3’30.

Joris, die dit jaar zeer veel geïnvesteerd heeft om sterker te fietsen, kon mee vooraan het loopnummer aanvatten en eindigde knap als 18de in zijn eerste Junior race. Verderop waren Jarno en Mika sterk aan elkaar gewaagd en finishten ze respectievelijk op een 24ste en 25ste plaats. Arno finishte 3 minuten later als 37ste.

2015 Tabor ETU Triathlon Junior European Cup   Triathlon.org

TU jongens Tabor