Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Derde keer goede keer voor Willem Brems in Eupen
Nieuws

Derde keer goede keer voor Willem Brems in Eupen

Eupen swimstart

Om klokslag tien uur weerklonk Conquest of Paradise op de Talsperre in Eupen. Naar jaarlijkse gewoonte betekent dat de start van de halve triatlon. In het koude water (17°C) was het Willem Brems die meteen de basis legde voor zijn zege. De SMO-atleet nam resoluut de leiding om uiteindelijk na 1,8km zwemmen met een voorsprong van anderhalve minuut de steile klim naar de wisselzone op te lopen. Michael Rosu kwam als tweede uit het water, op een afstand gevolgd door het trio Vandiest, Swolfs en Heestermans.

Op het zware fietsparcours van 84km breidde Brems zijn voorsprong uit op eerste achtervolgers Swolfs en Rosu. Achter dat duo was het de Duitser Rahn (Kölner Triathlon) die enkele plaatsen goedmaakte na zijn zwemproef. De rest van de top 10 smolt samen op enkele seconden na. In de laatste ronde kon Swolfs afstand nemen van Rosu om als tweede te wisselen op zeven minuten van leider Brems. Rosu, Rahn en Thomas Vandiest trokken de loopschoenen aan met telkens een minuut tussen elkaar.

Eupen 2015 Fietsen Willem Brems

Het was de vraag hoeveel dichter Sanne Swolfs kon komen op Brems, wiens beste onderdelen er al opzaten. Na ronde 1 kwam Swolfs dichter, maar Brems had nog steeds een ruime voorsprong. Pas in de laatste van drie ronde verloor Brems een tweetal minuten. Ofwel was de tank leeg, ofwel voelde hij dat de overwinning binnen was. Willem Brems mocht aan de finish als eerste de wave in gang zetten en won, na een tweede en vierde plaats de afgelopen twee jaar, de halve triatlon van Eupen. Swolfs finishte op drie minuten als tweede en Fabian Rahn boog een minuut achterstand nog om en vervolledigde het podium. Ook RCBT’er Thomas Vandiest kon nog voorbij Rosu geraken om beslag te leggen op de vierde plaats.

Eupen 2015 Finish Brems

Bij de vrouwen stonden er twee grote topfavorieten aan de start. Joke Coysman en Sophie De Groote, vorige week nog winnaar van de Nisraman, tekenden present. Na het zwemmen had De Groote anderhalve minuut voorgift op de heroptredende Coysman. Na de eerste ronde fietsen bleef er nog maar een minuut over van die voorsprong, maar in de volgende ronden boog Coysman haar achterstand om tot een voorsprong van 50 seconden op Superphie.

Eupen 2015 Finish Superphie

Bij de eerste doortocht van het lopen na 7 km was de afstand nog dezelfde, maar na ronde twee was het verschil geslonken tot 30 seconden. In de laatste ronde speelde De Groote terug haasje-over bij Coysman om de winst te pakken. Een helemaal leeggestreden Coysman finishte als tweede op drie minuten van winnares De Groote. Mandy Dammekens, Belgische kampioene crosstriatlon, eindigde als derde.

De halve triatlon van Eupen staat ook bekend om zijn trio-variant, de ‘Staffel’. ‘Team PLU-HU-RA’ kwam als eerste uit het water voor de ‘BrTC Badeendjes’ en ‘Bavaria Motors’. Team PLU-HU-RA gaf de leiding niet meer uit handen en kwam als eerste trio over de meet. ‘Bavaria Motors’ volgde op zes minuten als tweede en EastBelgiumTeam_1 vervolledigde het podium.

Uitslag Eupen Halve 2015