Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seizoen Sören Sanders mogelijk voorbij
Nieuws

Seizoen Sören Sanders mogelijk voorbij

Fiets valpartij Soren Sanders

Het seizoen van Sören Sanders zit er waarschijnlijk op. De 3MD-atleet kwam maandag zwaar ten val langs de R4 in Gent. Het verdict op de spoedafdeling van het ziekenhuis was keihard: de ligamenten van zijn schouder zijn gescheurd. Daarnaast had hij verschillende snij- en schaafwonden. Eén van de snijwonden zat vlak naast een slagader én er passeerde gelukkig geen auto, dus al bij al mag Sören nog van geluk spreken. Zijn fiets is wel tot schroot herleid. Of de gebroken voorvork aan de basis lag van het ongeval of er een gevolg van was, wist Sören zelf niet. Al houdt hij er wel de moed in.

“Ik weet niet zo goed wat er gebeurd is”, vertelt hij ons. “Ik was op het gemak aan het fietsen van mijn werk naar huis op een volledig rechte baan naast de R4 in Gent. Zoals zo vaak op Vlaamse wegen was er een put in de weg. Ik hoorde een knal en verloor totale controle dus ik denk wel dat mijn voorvork daar gebroken is.  Maar er was ook een lekke band vooraan en er waren een paar spaken gebroken. Was dat de oorzaak en brak de voorvork toen of omgekeerd, geen idee.

Soren Sanders 703 Luxemburg

Ik ben alleszins zwaar in de vangrails gevlogen. Ik was al blij dat ik rechtkwam en dat er geen auto aankwam, want ik lag op de ring. Ik ben normaal 6 tot 8 weken out. De ligamenten van mijn linkerschouder zijn gescheurd. Ze hebben me in een harnas gestopt dat ik zeker al 6 weken moet dragen, dus ik ben dag en nacht totaal immobiel. Ik heb veel schaafwonden en  diepe sneden aan handen, armen en op mijn been.

2015 is echt een slecht jaar, van de ene pech in de andere. Ik had graag dit jaar een stap hogerop kunnen zetten, maar wat op trainingen wel lukt is er niet uitgekomen. Maar goed, dan mikken we maar op 2016… al hoop ik stiekem dat vrijdag de specialist nog gaat zeggen dat den Halven van Damme nog haalbaar is,” besluit Sören al lachend.

Foto 70.3 IM Luxemburg; Katrien Decru