Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vanderplancke sterkste in La Gileppe
Erwin Vanderplancke wint in La Gileppe (foto: laure Lechanteur)
Nieuws

Vanderplancke sterkste in La Gileppe

Erwin Vanderplancke wint in La Gileppe (foto: laure Lechanteur)
Erwin Vanderplancke wint in La Gileppe (foto: laure Lechanteur)

Terwijl zijn collega-internationals naar Riga trokken, gaf Erwin Vanderplancke nog eens het beste van zichzelf voor eigen volk. Hij won zondag met overmacht de triatlon van La Gileppe. De jogging en de duatlon op vrijdag en zaterdag liet hij aan zich voorbijgaan. In de Triptyque ging de overwinning dan ook naar Damien Bethencourt, na een vierde plaats in de triatlon zondag. Gaby Andres won de driekamp bij de vrouwen.

Het duursportfestival van La Gileppe kreeg zondag zijn ontknoping met de kwarttriatlon. Vanderplancke had een superdag. Hij ging van start tot finish aan de leiding. “Ik had een goed gevoel voor de wedstrijd en dat is niet altijd het geval. Ik had een uitstekend zwemnummer en zo kwam ik samen met Thomas Vandiest aan de leiding in het fietsen. In het lopen ging het vlot. Ik liep de 10 km in 31’53, volgens sommigen een verbreking van het looprecord in La Gileppe. Dit doet alleszins veel deugd,” aldus Erwin.

Thomas Vandiest en Maxime Verstraete gingen op anderhalve minuut achterstand van Vanderplancke in de achtervolging, maar Verstraete werd geremd door een lekke band. Hij zou toch nog 14de worden. Vandiest kwam nog bij Erwin, maar moest in het lopen het jonge talent laten gaan en werd tweede voor Lucky Berlage, die op zijn 42ste weer een pak jonge gasten achter zich liet. Damien Bethencourt werd vierde, net als in de duatlon. Samen met het zilver in de jogging leverde het hem de Triptyque op. De Nederlander Peter Res werd vijfde.

Jerome Lafourte deed het ook weer uitstekend. Hij werd 8ste. “Ik ben nog altijd maar aan mijn eerste jaar als triatleet bezig,” liet de wielrenner (ex-kampioen van Wallonië bij de juniores) aan ons weten, “en er is nog werk aan mijn zwemmen. Ik kwam in La Gileppe als 40ste uit het water, maar zette dan de beste fietstijd neer. In het lopen werd het uiteindelijk een achtste plaats,” aldus Jerome.

Kristel Imbo La Gileppe

Bij de vrouwen was Annabelle Pirotte de snelste in 2u33’46. Zij moest wel afrekenen met een sterke Elise Scheerens. De jonge Mechelse belofte kwam als tweede binnen in 2u34’33. Twee minuten later snoepte de Nederlandse Haitske Bouwmeister-Overbeek de derde plaats af van Kristel Imbo.

La Gileppe Triatlon