Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Tine Deckers
Tine bereidt zich voor op Hawaii in Oostenrijk (foto: Tine Deckers)
3quest

3quest: Tine Deckers

Tine bereidt zich voor op Hawaii in Oostenrijk (foto: Tine Deckers)
Tine bereidt zich voor op Hawaii in Oostenrijk (foto: Tine Deckers)

Ik wil er genieten. Genieten van het feit dat ik nog steeds triatlete ben en genieten van de wedstrijd.

1. Tine, we (Yvonne Van Vlerken – red) hebben al veel wedstrijden samen gedaan en heb ik er enorm veel respect voor dat jij zo goed presteert op het allerhoogste niveau als mama. Kun je ons vertellen hoe jij je training en alles voor elkaar krijgt in combinatie met je zoontje Finn?

Dankjewel voor het fijne compliment en het respect is zeker wederzijds. De laatste twee jaar reis ik inderdaad alleen de wereld rond maar dit zou niet mogelijk zijn zonder de steun van het fijne team rond mij. Mijn sponsors voorzien mij van de nodige materiële, financiële en morele ondersteuning. Daarnaast zijn er mijn ouders, schoonouders en mijn man; zij zorgen voor de opvang van Finn. Met hun hulp kan ik op stage gaan, soms met Finn, soms zonder Finn.

Finn Deckers
Finn checkt nog even of mama Tine er klaar voor is (foto: Tine Deckers)

Maar altijd is er wel iemand van hen bereid om voor mijn klein ventje te zorgen. De weken dat ik thuis train, vallen we terug op een vast schema met de hulp van een onthaalmoeder en een beurtrol bij onze ouders. Ondanks het feit dat het elke keer wel lukt is het toch elke periode opnieuw puzzelen om alles in elkaar te krijgen. Plannen, plannen en plannen dus 🙂

2. Je gaat als enige Belgische dame naar Hawaï. Hoe ga je je voorbereiden, wat verwacht je van de race en wat zijn je doelen?

Tine in Hawaii in 2012 (foto: PictureLore/Lore Vanbetsbrugge)
Tine in Hawaii in 2012 (foto: PictureLore/Lore Vanbetsbrugge)

Misschien ga ik inderdaad als enige Belgische pro vrouw naar Hawaï maar ik hoop dat Sofie er toch ook bij kan zijn. Het is fijn om met haar te reizen, altijd dolle pret. Om me voor te bereiden op Kona ga ik normaal naar Font-Romeu om op hoogte te trainen. Maar dat is dit jaar niet mogelijk. Mijn conditie heeft wat achterstand opgelopen door een slechte winter en dus kies ik er nu voor om mij hier in Muhlbach voor te bereiden. Ik zit op dit moment dus niet ver van jouw tweede thuis! De rest doe ik gewoon in België. Mocht het weer echt tegenvallen in september, dan kan ik nog altijd uitwijken naar Lanzarote. Onderweg pak ik het WK 70.3 in Zell am See mee en start ik in de Carglass Triathlon in Keulen. Beide zijn puur in voorbereiding op Kona. Ik hoop dit jaar nog één keer fris te kunnen starten en het beste van mezelf te geven en dat natuurlijk liefst in Kona. Als ik goed ben, kan ik tussen plaats 10 en 20 eindigen. Of dat er dit jaar in zit, zien we wel. Ondanks het zware jaar heb ik wel al altijd al enorm veel zin gehad om te racen, dus ga ik er opnieuw voor in Kona. Ik wil er genieten. Genieten van het feit dat ik nog steeds triatlete ben en genieten van de wedstrijd.

Tine met Marieke 'Wielemie' Vervoort in Lanzarote (foto: Tine Deckers)
Tine met Marieke ‘Wielemie’ Vervoort in Lanzarote (foto: Tine Deckers)

3.Hoe lang ben je nu al inmiddels in deze mooie sport en hoe lang denk je dat je nog door wil gaan?

Ik ben sinds 2005 bezig met triatlon en acht jaar professioneel triatlete. Afgelopen winter heb ik gemerkt dat ik deze sport heel erg mis als ik ze niet kan beoefenen. Vandaar dat we beslist hebben om de hele machine opnieuw op gang te trekken. Zoals je weet is het niet evident om als vrouw onze sport professioneel te beoefenen. Het is dankzij de hulp van mijn partners/sponsors dat ik dit jaar en hopelijk volgend jaar mee kan draaien in het pro circuit.

Zoals het er nu naar uitziet kan ik ook volgend jaar rekenen op hun steun en kan ik u nu al plannen maken voor 2016! Zolang ik sportief kan meespelen met de internationale top en ik in staat ben om wedstrijden te winnen, ga ik door. Ik doe dit te graag om nu al naar het einde te kijken.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Voila, bij deze geef ik de fakkel graag door aan Alexandra Tondeur.

1. Dag Alexandra, jij bent dit jaar sterk bezig en voor de opvolging aan het zorgen bij de vrouwen. Dit jaar is het jaar van je internationale doorbraak. Heb je de ambitie om verder door te groeien naar de volledige afstand en wil je naar Hawaïi gaan in de loop van de volgende jaren?

2. Het is niet evident om voldoende middelen te vinden als vrouw om een heel jaar te kunnen trainen en competitie te kunnen doen. Kan jij terugvallen op subsidies of sponsoring en kan jij fulltime aan triatlon doen?

3. Zijn er triatleten die voor jou als voorbeeld dienen? Zo ja, waarom?