Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Ottevaere paken titels in Deinze
Nieuws

Heemeryck en Ottevaere paken titels in Deinze

BK Deinze 2015 30
Heemeryck wint het BK LD in Deinze (foto: Mario Vanacker)

Waar zowat heel Deinze hoopte op een overwinning van topfavoriet Frederik Van Lierde was het zijn Oilservice-ploegmaat Pieter Heemeryck die met de Belgische titel ging lopen. Fre kreeg in het lopen af te rekenen met maagproblemen en stapte al in de eerste loopronde uit. Dat deed verder niks af aan een indrukwekkend nummer van Pieter Heemeryck die kampioen werd voor zijn ploegmakker Hannes Vandermoere en SMO-Specialized topper Alexis Krug. Charlene Ottevaere klopte Birgit Massagé en Sophie De Groote.

Stefanie Adam, hier nog mee aan kop op de fiets (foto: Mario Vanacker)
Stefanie Adam, hier nog mee aan kop op de fiets (foto: Mario Vanacker)

Superhie en Ottevaere kwamen samen met Francoise Theate en Stefanie Adam als eerste uit de Leie na 2 km zwemmen. Theate zette haar weg naar de titel bij de D50 alleen verder en moest de drie laten gaan. In de tweede helft van de 90 km fietsen verdween Adam uit de wedstrijd. “Ik heb nog altijd last van een blessure en er was afgesproken dat ik, wanneer ik last zou ondervinden, meteen zou stoppen. Ik voelde al bij de voorbereiding dat het niet goed ging met die voet en dus besloot ik om niet voluit te gaan in het fietsen en tijdig te stoppen,” aldus Stefanie. Zo bleven er vooraan twee koploopsters over. Charlene Ottevaere en Sophie De Groote bleven in de eerste loopronde nog dicht bij elkaar, maar dan zette Ottevaere een versnelling in.

Birgit Massagé op weg naar zilver (foto: Mario Vanacker)
Birgit Massagé op weg naar zilver (foto: Mario Vanacker)

Ze liep al snel vijf minuten uit. “Ik had het in de slotronde van het fietsen al lastig,” vertelde Sophie. “Ik heb halverwege het lopen zelfs even gedacht aan stoppen, maar gelukkig ben ik doorgegaan, want ik ben alsnog tevreden met het podium.” In de slotronde moest ze de snel lopende Birgit Massagé voor zich dulden. De vriendin van Ruben Geys kwam vanuit de achtergrond terug naar het zilver.

Sophie De Groote (foto: Mario Vanacker)
Sophie De Groote (foto: Mario Vanacker)

Ook Charlene Ottevaere was in de wolken met haar gouden medaille. “Deze  wedstrijd verliep perfect, al was het niet gemakkelijk. Zeker in het fietsen was het zwaar, maar ik vond op een gegeven moment mijn ritme in het lopen. Ik was vorig jaar vierde en had de focus gelegd op dit kampioenschap, maar ik had nooit durven dromen om effectief de titel te winnen,” aldus de kersverse kampioen.

Charlene Ottevaere voor het eerst Belgisch kampioene (foto: Mario Vanacker)
Charlene Ottevaere voor het eerst Belgisch kampioene (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen kwamen Willem Brems en Pieter Heemeryck als eerste aan wal in het centrum van Deinze. Ze telden 55 seconden voorsprong op Frederik Van Lierde, die achter Alexis Krug uit de Leie kroop. Van Lierde kwam in het fietsen niet echt dichterbij. Sterker nog, Heemeryck reed in de laatste van vier rondes twee minuten weg van Brems en Van Lierde. In het lopen verloren we dus al snel Frederik Van Lierde. Brems verloor ook snel terrein en het verschil ging halfweg al naar acht minuten.

Frederik Van Lierde als vierde uit het water (foto: Mario Vanacker)
Frederik Van Lierde als vierde uit het water (foto: Mario Vanacker)

“Toen was ik zegezeker en heb ik de wedstrijd verder gecontroleerd,” vertelde Pieter Heemeryck achteraf. “Tegen een goeie Frederik Van Lierde had ik hier wellicht niet gewonnen, maar nu zocht ik mijn eigen tempo en dat werkte. Zelfs in die slotronde bij het fietsen heb ik niet echt versneld, maar reed ik op souplesse weg van Fre en Willem. Eens het gat gemaakt in het lopen ging het soepel. Ik ben superblij met deze titel in mijn eerste BK op de lange afstand, al had ik in de slotfase ook bewust wat gas teruggenomen om volgende week misschien voor de dubbel te gaan op de sprintafstand in Chievres en nadien is er ook nog de Zwintriatlon in Knokke,” aldus de kampioen OD van 2014 en nu dus ook kampioen LD.

Hannes Vandermoere vanuit de achtergrond nog naar zilver (foto: Mario Vanacker)
Hannes Vandermoere vanuit de achtergrond nog naar zilver (foto: Mario Vanacker)

Brems zag een podiumplaats nog aan zich voorbijgaan toen eerst Hannes Vandermoere vanuit de achtergrond terugkwam. Vandermoere pakte het zilver en verwees Alexis Krug naar de bronzen podiumplaats. Die moest nog alles uit de kast halen in de slotkilometer om een oprukkende Sylvain Denis af te houden. Brems werd vijfde.

Alexis Krug (foto: Mario Vanacker)
Alexis Krug (foto: Mario Vanacker)

Joeri Ameye en Emilie Vandevoorde werden kampioen bij de U23. Caroline Devos en een indrukwekkende Koen Van Rie (met de zesde tijd overall) pakten goud bij de veteranen A. Stefaan Kerkhof en Francoise Theate kregen de driekleur bij de veteranen B en bij de mannen veteranen C was er geen kruid gewassen tegen Romano Ossieur.

Koen Van Rie loopt naar de 6de tijd en de titel bij de veteranen (foto: Mario Vanacker)
Koen Van Rie loopt naar de 6de tijd en de titel bij de veteranen (foto: Mario Vanacker)

BK Deinze uitslag 2015