Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens in achterhoede in Stockholm
Nieuws

Jelle Geens in achterhoede in Stockholm

gomez wint stockholm

De WTS van Stockholm is geen onverdeeld succes geworden voor Jelle Geens. De SMO-Specialized was de enige landgenoot aan de start in deze manche van de World Triathlon Series, maar hij was ontgoocheld met een 44ste plaats. Het liep de hele dag niet goed. Vooraan pakte Javier Gomez eindelijk zijn allereerste zege in Stockholm. Met deze overwinning komt de Spanjaard weer een stap dichterbij een vijfde wereldtitel.

In Stockholm zat Gomez comfortabel in de ruime kopgroep om met redelijk frisse benen aan de 10 km lopen te beginnen. Hij liep al snel meer dan een halve minuut uit op drie achtervolgers. Gomez liep onbedreigd naar een nieuwe overwinning. Achter de Spanjaard ontspon zich een gevecht met drie, waarbij de Portugees Joao Pereira de snelste was op de slotklim. Hij werd tweede voor de Australiër Aaron Royle en de Zuid-Afrikaan Henri Schoeman.

Jelle Geens was ontgoocheld. “Ik had een slechte dag. Ik heb heel de race naar een goed gevoel gezocht, maar dat nooit gevonden. Op naar de volgende,” liet hij via Twitter weten.

2015 ITU World Triathlon Stockholm   Triathlon.org