Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Coysman kan eindelijk weer winnen
Nieuws

Coysman kan eindelijk weer winnen

Erwin Vanderplancke Weiswampach
Naast het BK halve triatlon in Deinze stond ook het Luxemburgs kampioenschap in Weiswampach op de kalender. Naast enkele internationale toppers stonden ook heel wat Belgen aan de start. Naast Erwin Vanderplancke en Michael Rosu maakten ook het Atriac trio Tom Mets, Wannes Swimmen en Tim Van Hamme kans op een sterke notering.
Al vanaf het zwemnummer werd er meteen stevig tempo gemaakt met grote verschillen en een sterk gespreid deelnemersveld tot gevolg. Na 1 fietsronde werden er 3 grote groepen gevormd met enkel Erwin Vanderplancke mee vooraan. Tom Mets bevond zich in groep 2, de andere belgen in groep 3 of daar net achter.
Door een gebrek aan samenwerking liep het verschil in de achtervolging verder op tot 4 minuten. Door een sterk fietsnummer en veel achtervolgingswerk van Tim kon de 3de groep nog wel de aansluiting maken met de 2de groep om zo met een grote achtervolgende groep aan de afsluitende 10 kilometer te beginnen.Het verschil met de kopgroep was echter al te groot en al snel werd duidelijk dat het voor de overwinning zou gaan tussen Bob Haller en Erwin Vanderplancke. Na meer dan 2/3de van de wedstrijd samen te lopen was maakte Bob Haller het verschil in de afsluitende loopronde en finishte solo in 1u56’54”. Erwin volgde 40″ verderop, Stefan Zachäus vervolledigde het podium, Tom Mets finishte als eerste Atriac’er op de 7de plaats. Wannes Swinnen kende een sterk 2de deel in het lopen en finishte als 9de. Tim Van Hamme en Michael Rosu finishten net buiten de top 10. Emanuel Lejeune van Transition Sports werd knap 10de.
Joke Coysman Weiswampach
Joke Coysman aan kop in Weiswampach (foto: Lore Vanbetsbrugge/PictureLore)
Bij de dames domineerde Joke Coysman al snel de wedstrijd. Na een korte achtervolging op enkele snel zwemmende dames, met daarbij o.a. Eloise Piron, kon zij in het fietsen een meer dan geruststellende voorsprong uitbouwen. Aan de finish hield ze nog meer dan 2 over op de Luxemburgse Gloesener en de Duitse Mergener. Voor Joke zal het een deugddoende overwinning geweest zijn. Haar voorseizoen ging volledig de mist in door een kuitblessure en dit was de eerste zege in een wedstrijd op niveau in maanden.

Ook op de 1/8ste triatlon stonden enkele Belgen aan de start. Bij de heren won Bob Schaepherders (SP&O), de winst bij de dames was voor Sara Van De Vel (Solid).

 Weiswampach promo 2015 uitslag