Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rombaut en Vos triomferen in Gent
Nieuws

Rombaut en Vos triomferen in Gent

Yannick Vos Gent

Zondag 23/08 was de Gentse Blaarmeersen opnieuw het centrum van de recreatieve triathlon. In de 4 wedstrijden van de 14de editie van de Mr T Sporta Triathlon kwamen daar in totaal bijna 1400 atleten in actie. Het voorspelde noodweer in de namiddag bleef uit, waardoor atleten en supporters een schitterende dag beleefden.

De Just For Fun formule, voor velen de eerste kennismaking met triathlon, had zo’n 100 deelnemers aan de start. Te horen aan de commentaren aan de aankomst zal het in veel gevallen niet bij deze kennismaking blijven.

Amber Rombaut Gent

Bij de Ladies moest Amber Rombaut de vorige editie overslaan wegens haar deelname aan de Youth Olympic Games, maar dit jaar stond ze terug aan de start. Ze maakte haar rol van topfavoriete waar door van start tot finish de leiding te nemen. Elise Scheerens, winnares van vorig jaar, eindigde op 20 seconden, na een sterke remonte in het lopen. Gevestigde waarde Mieke Suys vervolledigde het podium.

De heren Sprinter was met 460 deelnemers opnieuw volzet. Tijdens het fietsen vormde zich een kopgroep van een 7­tal atleten die gezamelijk aan het lopen begonnen. Yannick Vos was de organisatie een prachtprestatie verschuldigd nadat hij op het nippertje van de wachtlijst op de startlijst terecht kwam. Hij maakte die waar door de wedstrijd te winnen met 20 seconden voorsprong op Kristof Hendrickx die vlak na ‘Voske’ uit het water was gekomen. Nicolas Tilman werd derde.

Dit jaar stonden een recordaantal van 178 trio’s aan de start van de Team Relay. Zoals verwacht werd er snoeihard gezwommen, gefietst en gelopen. De Sportambassadeurs Gent wonnen deze wedstrijd in net iets meer dan 57 minuten.

Gudrun Josefien Gent

Ook de 123athlon atleten van 3athlon.be deden het uitstekend. Yannick Verthongen, Gudrun Verhelst en Josefien Van Osselaer haalden opnieuw vlot de finish. Voor Gudrun, die zelfs rugnummer 123 kreeg (puur toeval, maar wel mooi!) was het een eerste, maar geslaagde kennismaking met een sprinttriatlon. Binnenkort leest u hier meer over hun avontuur.