Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth: “Volgend jaar titel verdedigen in Kopenhagen”
Duathlon

Kenneth: “Volgend jaar titel verdedigen in Kopenhagen”

Vincent Van de Walle Horst met Kenneth

De ETU (European Triathlon Union) en de IPA (International Powerman Association) hebben in de aanloop naar de Powerman Weyer aangekondigd dat door het wegvallen van de Powerman in Horst aan de Maas het Europees kampioenschap duatlon op de lange afstand toegekend wordt aan Denemarken in 2016. De Powerman Copenhagen wist tot nogtoe niet de grote internationale toppers aan te trekken, onder andere door een dubbelboeking vorig jaar met de PM Luxemburg (wat ook nog het Belgisch kampioenschap long distance huisvestte) in hetzelfde weekend. In 2016 verwacht het eerste EK op Scandinavische bodem wel veel toppers.

Het Europees kampioenschap vindt in 2016 op zondag 8 mei plaats. Dat geeft enerzijds de atleten meer tijd om zich klaar te stomen, omdat Horst in het verleden vaak de eerste grote wedstrijd van het jaar was. Met name de bondscoaches zullen nu blij zijn dat er iets meer voorbereidingstijd is om een selectie samen te stellen op basis van andere wedstrijden. Anderzijds valt het EK vanaf 2016 samen met de seizoensstart van het triatlon, maar dat hoeft volgens regerend kampioen Kenneth Vandendriessche geen belemmering te zijn. “Normaal gezien zal het triatlonseizoen dan al aan de gang zijn, want door mijn blessures gaan we bijna geen winterstop maken en normaal gezien vroeger dan normaal terug in competitie treden,” legt Kenneth uit. “Nu, ik heb mijn EK titel dit jaar voorlopig nog niet alle eer kunnen aandoen en ben er toch op gebrand om die met een jaar te verlengen! Dus normaal gezien kom ik aan de start! Met de revalidatie begint het stilletjesaan op gang te komen. De klap heeft mijn lichaam blijkbaar veel meer schade aangebracht dan gedacht. Het scaphoid botje is een botje dat moeilijk te behandelen is, maar ik ben in goede handen. Natureman en de Challenge Mallorca met nog de 70.3 in Turkije worden de wedstrijden om naar uit te kijken in oktober,” aldus de nog steeds geblesseerde Europese kampioen.