Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts 4de op WK 70.3 Ironman
Nieuws

Aernouts 4de op WK 70.3 Ironman

Jan Frodeno wint WK 703

Bart Aernouts is vierde geworden op het WK 70.3 Ironman. De Uplace BMC-atleet zette een supersonische halve marathon neer in Zell-am-See en klopte Michael Raelert in een spannende spurt om plaatsen vier en vijf. Aernouts was daarmee de beste van de rest  achter de verwachte topfavorieten Frodeno, Kienle en Gomez. Jan Frodeno had dit keer de perfecte wedstrijd en won verdiend de wereldtitel voor Sebastian Kienle en Javier Gomez.

Bart Aernouts 4de 703

Frodeno maakte het verschil in het looponderdeel nadat eerder Andreas Dreitz probeerde om op de fiets weg te komen. Frodeno, Kienle en Gomez namen al snel de eerste drie plaatsen in en zorgden voor een toppodium. Bart Aernouts kwam als dertiende van de fiets en begon dan aan een sterke inhaalrace.

Later brengen we meer nieuws van de overige Belgen. Ondertussen regent het op Twitter reacties van onder andere coach Rob Woestenborghs en teamgenoot Will Clarke:

Bij de vrouwen won ook de topfavoriete Daniela Ryf maakte er een ware demonstratie van en pakte de verwachte wereldtitel voor Heather Wurtele en Anja Beranek. Tine Deckers kwam als achtste van de fiets en liep naar de 12de plaats.