Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck dient jonkies van antwoord
Nieuws

Heemeryck dient jonkies van antwoord

Pieter Heemeryck foto Luc Langeraert
Heemeryck helemaal kapot na de finish (foto: Luc Langeraert)

We weten nog altijd niet wat de jonge gasten tegen Pieter Heemeryck gezegd hebben, maar hij was al een week geprikkeld om te tonen op het BK Sprint in Chièvres dat ze hem er moeilijk zouden kunnen aflopen. En de kersverse Belgische kampioen halve triatlon hield woord. Een week na zijn titel op de lange afstand, pakte hij zijn derde Belgische goud in twee jaar. Na de kampioenentrui op de olympische afstand vorig jaar, was nu ook de sprinttitel voor Pieter. De wedstrijd verliep perfect voor de LTTL-kopman, die samen met Balty en Vanderplancke aan het loopgedeelte begon.

Zij bleven vooruit met een niet al te grote voorsprong op een grote groep achtervolgers. In een chaotische wisselzone was het duwen en trekken om in de achtervolging te gaan, maar de vogels waren vooraan gaan vliegen. Balty en Vanderplancke liepen sterk, maar waren niet opgewassen tegen de in een bloedvorm verkerende Pieter Heemeryck. De Oilservice-atleet liep vlot naar de overwinning voor Pierre en Erwin.

Achter hen vielen flink wat slachtoffers, met onder andere Tom Mets en Tim Van Hamme (die knap vierde werd) die na hun aankomst compleet onderuit gingen. Ook Arno Nackaerts, zaterdag nog sterk in de jeugdwedstrijden in Viersel, kreeg een flinke tik nadat hij blufpoker speelde in de eerste kilometers van het lopen. Tom Suetens kwam er nog wel door, maar het was vooral hun jonge Zamaro Triper4mance ploegmaat Yorben Verboven die daags na zijn Jeugd A-overwinning voor eigen volk, nu verbaasde met een knappe achtste plaats. Heel wat atleten hadden last van de hitte in Chièvres en hadden na afloop extra ondersteuning nodig.

Bij de vrouwen ging de titel naar Sara Van De Vel. Zij haalde het verrassend van de EFC-ITC favorietes Ine Couckuyt en Charlotte Deldaele in een zinderend heet loopduel. Charlotte Deldaele kwam als eerste uit het water, gevolgd door enkele atletes waaronder een Britse van SP&O die is afgevoerd geweest met de ambulance nadat ze 50m voor de finish is flauwgevallen. Sofie Hooghe kwam ongeveer op de 6e plaats uit het water op een onverwacht grote achterstand op Charlotte. Ine Couckuyt volgde hier niet al te ver achter. Sara Van De Vel kwam op bijna 2 minuten achterstand als 20ste uit het water.

Vervolgens zijn Ine en Charlotte op kop geraakt, gevolgd door enkele groepjes van 5-tal meisjes. Sara is dan alleen naar de kop van de wedstrijd gereden. “Ik dacht op de fiets: niemand laten overpakken want dan geraak ik niet vanvoor. Gewoon zelf rijden en niet naar achter kijken,” vertelde de Solid-atlete. Met Ine en Charlotte is ze dan ook T2 ingereden. Na met 3 aan het lopen gestart te zijn, moest Charlotte redelijk snel lossen. Op 1250m van de streep is Ine vervolgens moeten lossen en is Sara vol doorgegaan om de titel te grijpen met een 10-tal seconden voorsprong op Ine. Charlotte werd op geruime afstand 3e. Sofie Hooghe wist in het lopen nog een aantal concurrentes op te rapen en is op de 4e plaats geïndigd. Heidi Veramme is 5e geworden.

Met dank aan Olivier Cloet voor het verslag van de dameswedstrijd.

Chievres 2015