Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie keer goud in Zell-am-See, deel 2: de ladies
Alexandra Tondeur in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)
Nieuws

Drie keer goud in Zell-am-See, deel 2: de ladies

Alexandra Tondeur in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)
Alexandra Tondeur in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)

Op het WK 70.3 Ironman in Zell-am-See presteerden onze landgenotes uitstekend. Tine Deckers werd 12de en Alexandra Tondeur 13de bij de profs en plaatsten zich allebei dus mooi in de bovenste helft van de 30 deelnemende profatletes, van wie er in de bijzonder warme halve triatlon slechts 23 de eindstreep haalden. Voor Deckers zat er zelfs even een top-10 plaats in. Ook onze age group dames gaven het beste van zichzelf.

Tine was met een gezonde dosis realisme naar Oostenrijk afgereisd. De specialistes op de 70.3-afstand zijn immers intrinsiek sneller. Dat werd meteen duidelijk in het zwemmen. Tine zette een voor haar uitstekende zwemtijd neer van 27:41, goed voor een 20e plaats. Op de fiets begon ze echter aan een stevige remonte en na 90 kilometer kon ze zelfs als achtste aan de halve marathon beginnen. Het loopgedeelte begon evenwel in mineur. Terwijl Daniela Ryf naar een onbetwiste overwinning liep, kreeg Tine te kampen met steken. Wandelend verloor ze meteen enkele plaatsen. Tine kon zich echter herpakken, begon vlot te lopen en kon alsnog als twaalfde eindigen.

Tine Deckers Zell

Tine was in haar nopjes met een onverhoopt prima resultaat: “Ik ben echt content. Ik heb goed gezwommen, sterk gefietst en ook in het lopen heb ik uiteindelijk mijn ritme gevonden. Zonde van de steken, anders was de top-10 haalbaar. Zeker omdat het selectieve fietsparcours me ligt. Maar kom, ik ga niet klagen. Vooraf hoopte ik op de vijftiende plaats. Het is vooral plezant om de laatste zware trainingsperiode voor de Ironman Hawaï te kunnen beginnen met een goed gevoel. Ik was de afgelopen weken een beetje ontmoedigd omdat mijn trainingen niet goed vlotten. Nu weet ik dat mijn vorm toch behoorlijk is. Een mooie bonus is dat ik nu ook al meer dan 800 punten heb voor de Ironman Hawaï van 2016. Als ik dit jaar ook goed presteer in Hawaï, neemt dat enorm veel druk weg van mijn wedstrijdkalender van volgend jaar. Dan kan ik gaan voor podiumplaatsen in de wedstrijden die ik graag wil doen in plaats van een maandenlange jacht op punten. Maar kom, mijn eerste focus is de Ironman Hawaï van dit jaar. Als ik nu een paar weken goed kan trainen, moet ik zeker klaar zijn.”

Alexandra Tondeur kwam niet in ideale omstandigheden aan de start. Ze werd een week voor het WK ziek, waardoor ze het BK in Deinze aan zich voorbij moest laten gaan. Ze was zelf best te spreken over haar wedstrijd. “Ja, het was zwaar en ja, het was heet. Niettemin ben ik tevreden over het verloop van mijn wedstrijd. En ik ben blij met mijn resultaat in mijn eerste WK bij de profs,” aldus Alexandra The Great.

Veerle dHaese Zell

Veerle d’Haese was de derde Belgische die over de streep kwam. Zij kwam na 5u03’45 als 64ste vrouw binnen en werd 8ste in haar F35 age group. “Het WK in cijfers:  swim 35′ en een 80ste plaats. Bike 2u45 en een 25ste plaats. En een run van 1u32 met een 8ste plaats! Het was een fantastische ervaring en een wondermooie wedstrijd! Ik ben dan ook blij met het resultaat na het afgelopen jaar,” aldus Veerle.

De vierde Belgische dame was Femke Reynaert. Zij werd 159ste in 5u19’16 en dat leverde haar een 27ste plaats op bij de F30. “Toch hou ik aan het WK Zell am See gemengde gevoelens over. Het was vooral veel afzien. Ik heb goed gezwommen, was helemaal choco na het fietsen en daarna was het sterven bij het lopen. Maar ik ben toch happy met de medaille en de 27ste plaats in m’n categorie,” aldus de Oilservice-atlete.

Femke Reynaert tijdens het lopen in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)
Femke Reynaert tijdens het lopen in Zell-am-See (foto: Katrien Decru)

Vanessa Cuyvers bereikte na 5u19’55 de finish. Daarmee was ze 163ste en 32ste bij de F35. “Voila, 5u19’55”. 32ste in mijn age group (van de 140) en 163ste vrouw (van de ongeveer 900. Er waren 32% vrouwen op 2700 deelnemers). Het was heet en zwaar, maar ik ben content,” vertelde de BRTC-atlete.

Danielle Deley werd 8ste bij de F50 in 5u34’23. Ingrid De Boer viel net naast het podium bij de F60. Zij werd vierde in 6u14’41. Cora Van Laer en Xenia Luxem gaven op in het lopen. Xenia had een voor haar doen goed zwemnummer en rukte in het fietsen zelfs op naar de vijfde plaats in haar age group, maar viel dan uit met een blessure aan haar achillespees.

703 WK Zell Vrouwen