Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck ook onklopbaar in Knokke
Pieter Heemeryck wint de 17de Zwintriatlon (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Heemeryck ook onklopbaar in Knokke

Pieter Heemeryck wint de 17de Zwintriatlon (foto: Mario Vanacker)
Pieter Heemeryck wint de 17de Zwintriatlon (foto: Mario Vanacker)

Na zijn twee Belgische titels van Pieter Heemeryck de voorbije tien dagen zat er ook in Knokke geen sleet op de conditie van de Oilservice-atleet. Heemeryck was er op gebrand om revanche te nemen tegen de winnaar van vorig jaar, Bas Diederen, maar die kwam in laatste instantie niet aan de start. En uiteindelijk werd Rob Woestenborghs de belangrijkste uitdager van Pieter.

De 17de Generali zwintriatlon werd beslist in het lopen. Heemeryck kwam samen met Stef Verachten, Adam Lambrechts, Kjel De Hertog en Stenn Goetstouwers uit het water. Verachten moest de rol lossen en in het fietsen kwam Edo Van der Meer zijn plaats innemen. Met vijf koplopers kwamen ze na 45 km in de wisselzone binnen. Rob Woestenborghs verloor na het zwemmen meer dan 4 minuten, maar kwam terug tot op 2’20 en begon dan aan een snelle loopproef.

Katrien Verstuyft, beste in de battle of the sexes (foto: Mario Vanacker)
Katrien Verstuyft, beste in de battle of the sexes (foto: Mario Vanacker)

Ondertussen was Katrien Verstuyft aan een one-woman-show begonnen in het fietsen. Sofie Hooghe kwam nog als eerste uit het water maar in haar debuut op een non-drafting kwarttriatlon zakte ze in het fietsen nog wat terug. Joke Coysman, Marjolein Truyers en Ine Couckuyt waren de dichtste achtervolgers op Verstuyft, maar die had meer dan drie minuten na de wissel en bouwde haar voorsprong verder uit. Ze moest alleen nog rekening houden met de battle of the sexes en rijfde vlot de extra premie van 1.000 euro binnen. Ine Couckuyt was na het zilver op het BK Sprint afgelopen zondag opnieuw zeer sterk. Zij klopte Joke Coysman in de strijd om het zilver. Marjolein Truyers werd nog voorbijgespurt door Sofie Hooghe.

Bij de mannen bleef het ongeveer status quo tussen Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers die halfweg de tien kilometer een minuut achterstand had. Daarachter raapte Rob Woestenborghs de ene na de andere atleet op en in zijn allerlaatste triatlon van zijn carrière werd hij nog knap derde. Goetstouwers werd tweede, want Heemeryck pakte bijzonder vlot zijn derde overwinning op tien dagen. Edo Van der Meer werd nog knap vierde.

Zwin Knokke uitslag 2015