Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Christophe De Keyser
CDK met Jelle Geens en Katrien Verstuyft (foto: Ingrid van der Auwera)
3quest

3quest: Christophe De Keyser

Christophe De Keyser Christelle Servais

Haha, nu moet ik oppassen met wat ik zeg, want mijn vriendin zal dit artikel zeker lezen…

1. Hoe groot schat je de kans in dat je in 2016 in Rio aan de start staat? Zijn de Olympische Spelen jouw ultieme droom, of denk je ook wel eens aan Hawaii?

[dropcap]I[/dropcap]n het begin van het seizoen geloofde ik dat ik nog zo’n 20 tot 30 % kans had om naar Rio te gaan. Mijn stressfractuur heeft die kans nog verminderd. De blessure heeft 4 maanden aangesleept, waardoor ik heel wat looptrainingsachterstand heb opgelopen. Door afwezigheid en minder goede uitslagen ben ik gezakt op de wereldranglijst. Ondanks de last die ik nog voel tijdens het lopen, hoop ik toch dit seizoen af te sluiten met goede resultaten op wereldbekers in Turkije en Korea.

Rio 2016 is veraf, maar ik zal blijven knokken. Ik hoop de mogelijkheid te krijgen om mij proberen te plaatsen voor Tokyo in 2020. De OS blijven inderdaad mijn ultieme doel!

Aan Hawaii denk ik nog niet, daarvoor ben ik te jong. Maar ik overweeg zeker een carriére op de lange afstand… later…

CDK met Jelle Geens en Katrien Verstuyft (foto: Ingrid van der Auwera)
CDK met Jelle Geens en Katrien Verstuyft (foto: Ingrid van der Auwera)

2. Wat gebeurt er allemaal in Overijse? Jullie hebben een leuk trainingsgroepje?

[dropcap]T[/dropcap]ijdens het jaar train ik voornamelijk in Rixensart bij NSTT. Tijdens de zomervakantie zwem en fiets ik vaak in Overijse. We spreken met enkele beloftevolle atleten (Remco Verbelen, Pierre Balty, en soms Kiara Leneartz) en reeds gevestigde waarden (Lukas Bosmans) af in het Begijntjesbad van Overijse. Het werkt motiverend om samen te trainen en ´Remco The Fish’ drijft me vaak tot het uiterste tijdens het zwemmen. Het is een win-winsituatie voor iedereen. Onlangs hebben we nog samen deelgenomen aan een aflossingswedstrijd in Overijse! Dat was fun!

CDK en Bossie op de aflossing in Overijse (foto: Running Nieuws)
CDK en Bossie op de aflossing in Overijse (foto: Running Nieuws)

3. Christophe, jouw (modellen)foto stond bij het (populaire) artikel “10 redenen waarom vrouwen van triatleten houden“. Heb je er veel vrouwelijke fans aan overgehouden? En was het artikel herkenbaar voor jou?

[dropcap]H[/dropcap]aha, nu moet ik oppassen met wat ik zeg, want mijn vriendin zal dit artikel zeker lezen… Misschien moet je best eens aan haar vragen of ze gevallen is voor mijn geschoren benen of mooie atleetvoeten. 🙂 Ik vond het wel leuk om te mogen pronken op de omslagfoto… Dank U aan Hans voor de publiciteit 😉

Christophe De Keyser model

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik ben zeer benieuwd naar de verdere plannen van Bossie, dus mijn 3 vragen zijn voor Lukas Bosmans 🙂

1. Je bent lang geblesseerd geweest. Hoe zwaar was het (mentaal) om terug op niveau te geraken?

2. Uiteindelijk kennen we je nog niet zo heel lang in triatlon. Nooit spijt van gehad dat je niet eerder met deze sport bent begonnen?

3. Ben je nog altijd fier op je titel van Belgisch kampioen Beermile? En ga je dit jaar Denteneer kloppen?