Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Gerrit Schellens van zes naar zeven?
Nieuws

TBT: Gerrit Schellens van zes naar zeven?

Gerrit Schellens 2010 Almere

Twee dagen voor de na Hawaii oudste volledige triatlon ter wereld kunnen we niet anders dan deze Throwback Thursday wijden aan de absolute recordhouder van de Holland Triathlon. Met maar liefst zes overwinningen is Gerrit Schellens een monument in Almere. Vijf jaar geleden nam hij er afscheid van de topsport met een zesde overwinning. Vorig jaar maakte de Lommelse triatleet zijn comeback en ook dit jaar staat Gerrit opnieuw aan de start in de Challenge Almere Amsterdam. Ondanks het feit dat hij ondertussen 47 jaar is, staat Schellens nog altijd messcherp en zijn loopbenen hebben nog niks aan snelheid ingeboet. Zo gemakkelijk als in 2010 zal het wellicht niet meer gaan. Toen kwam Gerrit zelfs als eerste uit het water.

Wie het carrière-overzicht bekijkt van Gerrit heeft vaak vooral oog voor de twee Ironman-overwinningen in Zuid-Afrika en zijn twee Europese titels op de lange afstand. Maar vooral zijn zes overwinningen in Almere spreken tot de verbeelding. Van 2002 tot en met 2005 was hij telkens oppermachtig in Nederland. Ook in 2006 had hij er voor een vijfde keer kunnen winnen, maar omdat het Europees kampioenschap dat jaar in de Flevopolder plaatsvond, trad Gerrit er voor België aan op het EK. Hij haalde toen brons op een wedstrijd over de 3/4e afstand. In 2008 pakte hij alsnog zijn vijfde zege en in 2010 kwam hij opnieuw terug naar Almere voor zijn meest recente zege.

De grote vraag is of Gerrit er volgende zaterdag zeven van maakt… Met een klepper als Markus Fachbach en een hoop Nederlandse toppers aan de start zal het niet gemakkelijk zijn, maar Gerrit heeft met een 9de plaats in de Challenge Roth in juli al laten zien nog steeds tot de beste langeafstandsatleten te behoren. Een podium behoort zaterdag zeker tot de mogelijkheden. Alle wedstrijdenreeksen zijn zaterdag en zondag volledig uitverkocht waardoor Almere zo’ 2500 atleten verwelkomt. Onder hen onder andere ook Joris Sels, de teammanager van Schellens en al jaren trouwe sponsor van 3athlon.be.

Je kan Gerrit, Joris en de andere Belgen mee komen aanmoedigen in de 3athlon.be corner op minder dan een kilometer van de finish in Almere.

Geniet ondertussen nog eens even mee van wat we destijds over de overwinning van Gerrit schreven:

http://3athlon.be/gerrit-schellens-maakt-favorietenrol-helemaal-waar-in-triatlon-almere/