Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach en Geerts op zoek naar eindzege Eredivisie
Squadra Kalas, met Marc Geerts (foto: Sonja Jaarsveld)
Nieuws

Brydenbach en Geerts op zoek naar eindzege Eredivisie

Squadra Kalas, met Marc Geerts (foto: Sonja Jaarsveld)
Squadra Kalas, met Marc Geerts (foto: Sonja Jaarsveld)

Met Gerrit Schellens keken we al vooruit naar de lange afstand van de Challenge Almere-Amsterdam. Maar zondag wordt in Almere ook  de slotwedstrijd gehouden van de Lotto Eredivisie Triathlon 2015. Het Eindhovense team Squadra Kalas, de ploeg van Tim Brydenbach en Marc Geerts, staat aan de leiding in de eredivisie en heeft een goede kans om de eindzege te behalen. Squadra Kalas beleeft een uiterst succesvol seizoen. In alle drie de voorgaande eredivisiewedstrijden won het Eindhovense team het ploegenklassement. De ploeg van manager Robin den Oudsten heeft in het algemeen klassement een voorsprong van zeven punten op de nummer twee, Canyon Fusion uit Utrecht. Derde staat het Rotterdamse Rings Specialized Forte Triteam, met een achterstand van negen punten op de koploper.

Teamrelay met sterke bezetting

De laatste wedstrijd van de Lotto Eredivisie Triathlon 2015 vindt plaats tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Het betreft een teamrelay (estafette). Van ieder team zullen vier atleten een supersprint triathlon afleggen, die bestaat uit 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. De wedstrijd begint om 13:00 uur aan de Esplanade in Almere. De Eindhovense ploeg laat niets aan het toeval over en komt in Almere in haar sterkste bezetting aan de start. Voor Squadra Kalas zullen achtereenvolgens van start gaan: Tim Brydenbach (de nummer 4 van Maastricht en vorige week nog winnaar in Viersel), Vincent Böhm, de snelle loper Marc Geerts en Nederlands international Marco van der Stel, bekend van het WTS-circuit.