Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische kampioene bevestigt op halve Almere
Nieuws

Belgische kampioene bevestigt op halve Almere

Charlene Ottevaere Almere

Charlene Ottevaere heeft de halve triatlon van Almere gewonnen. De Belgische kampioene op de halve afstand haalde het vlot voor de Poolse Anna Wiese. De SMO-Specialized atlete legde de basis voor haar overwinning in een sterke fietsproef.

Ze kwam met twee minuten achterstand uit het water, maar zette dat in de 90 km fietsen, met veel zijwind, snel recht. Met drie minuten voorsprong op Anna Wiese en meer dan 7 minuten op de Nederlandse Marion Tuin begon ze aan de halve marathon. Daarin liep ze nog verder uit om vlot na het BK in Deinze ook in Almere de halve triatlon te winnen, in een tijd van 4u34’39. Wiese werd tweede, Tuin derde.

Ze was uiteraard tevreden, al leek ze niet helemaal blij na haar zwemproef. “Ja, het was best koud, de eerste meters op de fiets, maar eens ik in mijn ritme kwam, ging het redelijk vlot. Ik had niet verwacht dat ik na Deinze nog zo fris zou zijn. Bovendien is dit ondanks dat het vlak is toch een lastig fietsparcours,” aldus Charlene.

Bij de mannen lag Evert Scheltinga lang aan de leiding, maar een lekke band maakte een einde aan zijn ambities. Youri Severin nam stevig de leiding in handen. Hij haalde het na 4u08’32 met bijna zeven minuten voorsprong op de Duitse Marius Lau. Sebastian Krusch werd derde. Adrian Siemons was de beste Belg op de twaalfde plaats. Hij had 4u28’02 nodig voor de halve triatlon.