Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nackaerts blijft overeind in verrassend BK
Schitterende strijd bij de Jeugd A in de regen (foto: Katrien Decru)
Nieuws

Nackaerts blijft overeind in verrassend BK

Schitterende strijd bij de Jeugd A in de regen (foto: Katrien Decru)
Schitterende strijd bij de Jeugd A in de regen (foto: Katrien Decru)

Het BK Jeugdtriatlon had een aantal verrassingen in petto in Brugge. Vooral bij de juniores zorgde een nat fietsparcours voor een waar slagveld onder de favorieten, waardoor we een op zijn minst onverwacht podium kregen, maar ook in de andere categorieën waren het niet altijd de favorieten die het haalden.

Jeugd C

Antoine Vandebroek wint bij de Jeugd C (foto: Katrien Decru)
Antoine Vandebroek wint bij de Jeugd C (foto: Katrien Decru)

De wedstrijd van de jeugdafdeling van het McCann Tri team van Brugge zat goed in mekaar, maar de weersomstandigheden eisten uiteindelijk een hoofdrol op. Gelukkig bleef het bij de Jeugd C en de Jeugd B nog droog. In de eerste wedstrijd verwachtten we een tweestrijd tussen Antoine Vandebroek en Jan Bomans. Het jonge Atriac-talent verloor een hoop tijd in de wissel na een probleem met zijn wetsuit en zo kreeg Vandebroek een vrijgeleide naar de gouden medaille. Thomas Verstraeten pakte het zilver en het brons ging verrassend naar Albane Troisfontaines.

Juliette Vandenbussche voor eigen volk (foto: Katrien Decru)
Juliette Vandenbussche voor eigen volk (foto: Katrien Decru)

Bij de meisjes stond er geen maat op thuisatlete Juliette Vandenbussche. Ze moest in het zwemmen Elena Debouck naast zich dulden en ook Rune Vansteenkiste kwam op de fiets nog terug, maar in het lopen zette de McCann Tri Team Brugge atlete orde op zaken. Juliette pakte de titel voor eigen volk. De twee EFC-ITC atletes waren goed voor zilver en brons.

Jeugd B

Goud voor Robbe De Dobbelaere (foto: Katrien Decru)
Goud voor Robbe De Dobbelaere (foto: Katrien Decru)

Met Maarten Appermans en Antoon Houben kwamen twee favorieten als eerste uit het water, maar het was Robbe De Dobbelaere die na een sterke fietsproef de wedstrijd naar zijn hand zette. De SMO-Specialized atleet was de snelste loper van de kopgroep en pakte een verdiende titel voor Andres Scherpereel en Antoon Houben. Rik Malcorps viel net naast het podium en ook Camiel Vandenbussche deed het uitstekend voor eigen volk.

Een tevreden zilveren Andres Scherpereel (foto: Katrien Decru)
Een tevreden zilveren Andres Scherpereel (foto: Katrien Decru)

Bij de meisjes toonde Cato Cassiers opnieuw haar goede vorm met een sterk zwemnummer en een goede fietsproef. In het lopen kwam Hanne Peeters er al snel over en zij stormde zoals verwacht naar het goud. Cassiers werd voor het tweede jaar op rij tweede. Alexia Delheusy spurtte nog naar een onverwachte bronzen medaille tegen Jaline Vandromme.

Hanne Peeters geniet van de titel (foto: Katrien Decru)
Hanne Peeters geniet van de titel (foto: Katrien Decru)

Jeugd A

Yorben Verboven als een echte Flandrien (foto: Katrien Decru)
Yorben Verboven als een echte Flandrien (foto: Katrien Decru)

De wedstrijd van de Jeugd A verliep helemaal los van die van de juniores, in tegenstelling tot bij de meeste jeugdwedstrijden. Maar de Jeugd A-atleten hadden de juniores niet nodig om er een spannende wedstrijd van te maken. Simon Folens en Yorben Verboven maakten er een lange tweestrijd van, waarbij Verboven in de slotronde van het lopen de leidersplaats overnam. Folens, met twee bebloede knieën na een val met het lopen, gaf alles, maar Verboven bleek net iets sneller in dit man-tegen-man gevecht. Jarno Cuypers pakte het brons.

Lone Meertens met de driekleur (foto: Katrien Decru)
Lone Meertens met de driekleur (foto: Katrien Decru)

Amber Rombaut leek de wedstrijd bij de dames naar haar hand te gaan zetten, maar ze kreeg in het fietsen het gezelschap van Hanne De Vet en Lone Meertens. De andere favoriete, Kiara Lenaertz, viel fel terug in het fietsonderdeel na een vroege valpartij en kwam gehavend en zwaar ontgoocheld als vierde binnengelopen. De medailles waren ondertussen verdeeld onder de drie leidsters, met Lone Meertens als snelste loopster. Die haalde het nipt voor Rombaut en De Vet.

Juniores

Kristel Imbo indrukwekkend in fietsen én lopen (foto: Katrien Decru)
Kristel Imbo indrukwekkend in fietsen én lopen (foto: Katrien Decru)

Tijdens en na de wedstrijd was er een waar slagveld terug te vinden in de EHBO-post. Drie van de topfavorieten: Yannick Vos, Antonio Hernaert en Arnaud Mengal kwamen ten val. Een vijftiental atleten kwam uiteindelijk in de ziekenboeg terecht. Kampioen Arno Nackaerts zag het allemaal achter zich gebeuren. “Ik denk dat Vos mijn achterwiel aantikte en dan gingen ze achter mij één voor één tegen de vlakte toen ik op kop reed,” vertelde Nackie.

“Ik had nochtans een minder zwemnummer maar kon gelukkig met Neal Van Vaerenbergh aansluiten bij wat ik dacht dat de kopgroep was, maar toen bleken Dries Matthys en Joachim Wera al voorop te rijden. Gelukkig kon ik hen in het lopen nog voorbij gaan en kampioen worden, al had ik liever met Vos, Hernaert en de rest er voor gestreden. Of ik een feestje geef? Dat hangt af van manager Mario (het middelste deel van ZaMaRo-Triper4mance),” besloot Arno.

Arno Nackaerts met Neal Van Vaerenbergh in de achtervolging (foto: Katrien Decru)
Arno Nackaerts met Neal Van Vaerenbergh in de achtervolging (foto: Katrien Decru)

In de achtervolging leek Neal Van Vaerenbergh het verlies van SP&O nog te gaan goedmaken, maar Joachim Wera had blijkbaar gepiekt naar dit BK en zette zijn beste wedstrijd uit zijn nog jonge carrière neer. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij als vice-Belgische kampioen naar binnen kwam gelopen. Dries Matthys maakte het Fornaxx-Va Corse Turtles feestje compleet met het brons.

Bij de vrouwen kwam Kristel Imbo in het fietsen aansluiten bij leidsters Joni Meere, Karlien Dewaele, Karlien Claus en een onderkoelde Eline Desaunois. Imbo toonde zich de snelste loopster en haalde het voor de topfavoriete Desaunois. Karlien Claus pakte het brons.

Uitslagen BK Jeugd 2015