Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stefanie Adam tankt vertrouwen in Emeraude
Nieuws

Stefanie Adam tankt vertrouwen in Emeraude

Stefanie Adam wint in Frankrijk

In het Franse Emeraude heeft Stefanie Adam de halve triatlon gewonnen. De SP&O-atlete legde de basis voor haar overwinning zoals vanouds in het fietsen, op een uitdagend parcours. Ze kwam als 17de overall over de streep in 4u35’06 en was daarmee ruim 13 minuten sneller dan de Francaise Linda Guinoiseau. Solene Quinio werd derde en onze landgenote Fien Torbeyns, de jonge ploeggenote van Stefanie, werd vierde in 5u12’16. Voor Stefanie Adam deed een hoop vertrouwen op voor de rest van het seizoen en liep pijnvrij:

“Het zwemmen in de zee was naast leuk en ook meer dan degelijk, met een 12de tijd,” vertelde Stefanie. “In het fietsen op een bochtig, mooi en allesbehalve vlak parcours heb ik nog eens ouderwets stevig uitgepakt met de 15de tijd. En ook met een looptijd van 1u34′ op een zéér zwaar parcours in de duinen, steile hellingen en met weinig stukken om in een goed tempo te geraken, ben ik tevreden zeker na de voetblessure waardoor ik op het BK in Deinze nog moest opgeven.

Ik voel dat ik eindelijk de vruchten pluk van een jaar investeren in een goede basisconditie en dus veel uren rustige training. Niet vergeten dat ik de ironmans van Hawaii 2012 en Hawaii 2013 in mijn age group heb gewonnen met gemiddeld op jaarbasis een beperkte 12 uur en 13 uur training per week respectievelijk. Mijn inspanningstesten begin dit jaar toonden een beperkte aerobe basis. Nu die aerobe basis sterk verbeterd is, voel ik me beter dan ooit en heb ik er vertrouwen in dat het beste nog moet komen! Het seizoen is nog niet gedaan. En daarnaast, gezondheid blijft toch het belangrijkste hè: al 9 maanden zonder verkoudheidje, griep, of andere ziekten!” aldus een tevreden Stefanie.

Bij de mannen won Dennis Chevrot in 4u02’24. Onze landgenoot Arne Van Verdegem werd dertiende in 4u26’42.

Emeraud halve 2015