Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs klasse te sterk in Ieper
Hannes Cool 2de na sterke wedstrijd (foto: Hannelore Batske)
Nieuws

Rob Woestenborghs klasse te sterk in Ieper

Hannes Cool 2de na sterke wedstrijd (foto: Hannelore Batske)
Hannes Cool 2de na sterke wedstrijd (foto: Hannelore Batske)

Hij zit in de vorm van zijn leven tijdens zijn afscheidstournee. Na overwinning in de korte duatlon van de Powerman Zofingen en de Grand Prix in Graz pakte Rob Woestenborghs zijn derde zege op twee weken tijd. Toch was dit volgens Rob zijn laatste triatlon uit zijn carrière. Hij had graag de strijd aangegaan met Stenn Goetstouwers en Lukas Bosmans, maar die vielen letterlijk weg. Gelukkig boden ook Alexis Krug en Hannes Cool flink wat tegenstand.

Krug kwam alweer als eerste uit de Zillebeekvijver na 1.000 meter zwemmen, met een mooie voorsprong op Stenn Goetstouwers en de verrassende Bert Decoene. Hannes Cool beperkte het verschil tot een minuut en Rob Woestenborghs volgde op 3’45 van Krug.

Na één ronde fietsen zagen we Goetstouwers niet meer passeren. In een scherpe bocht ging Stenn onderuit. Zijn achterwiel lag helemaal in de kreukels, maar gelukkig was de 185-Sportoase-Castelli atleet zelf nog in orde, al kloeg hij wel over wat rugpijn. Ook Lukas Bosmans ging in dezelfde bocht tegen het asfalt. “Ik bleef drie minuten groggy liggen, maar buiten wat hoofdpijn en een slag in mijn voorwiel is de schade beperkt gebleven. Helaas heb ik de 3quest traditie niet kunnen verderzetten,” aldus Lukas.

Rob Woestenborghs was ondertussen wel flink genaderd op Alexis Krug en een sterke Hannes Cool. De drie wisselden nagenoeg samen. Krug kwam nog met kleine voorsprong op Woestenborghs en Cool voorbij het voetbalstadion, maar in de tweede ronde nam Rob vlot de maat van Hannes en Alexis. En zo pakte hij een mooie overwinning in Ieper. Hannes Cool werd knap tweede na een zeer sterke wedstrijd en een vermoeide Krug kwam als derde over de streep.

Daar achter zagen we Vincent Van De Walle naar de vierde plaats lopen. En in de strijd der duursportwebsites haalde een sterke Ruben Verkempinck het voor triatlonwedstrijden.be met een vijfde plaats terwijl onze huiscolumnist Glen Valentin twaalfde werd. Julien Brazy werd mooi zesde en bewijst dat de inspanningen in het zwemmen zijn vruchten beginnen afwerpen. “Volgend jaar doe ik nog de duatlons van het Grand Prix circuit, maar voor de rest wordt het allemaal triatlon, met als hoogtepunt de Embrunman,” vertrouwde Do Brazyl ons toe na een felle strijd met Raphael Amato.

Podium Ieper (foto: Sophie Drofiak)
Podium Ieper (foto: Sophie Drofiak)

Rob Woestenborghs had liever de strijd met Goetstouwers aangegaan. “Ik denk dat Stenn nog een beetje vermoeid was van Ruegen vorige week (waar Goetstouwers vierde werd in de 70.3 – red) want hij reed niet echt ver weg van ons,” vertelde Rob. “Helaas zag ik hem even later in de kant liggen na zijn valpartij. Gelukkig had ik het parcours nog verkend vooraf, want dat was een verraderlijk bochtje. Het was de eerste keer dat ik tegenover Alexis Krug en Lukas Bosmans stond en ze hadden me verteld dat ze alle twee sterk konden lopen. Helaas viel Lukas ook uit. En Alexis had blijkbaar geen topdag. Maar ik had mijn handen vol aan Hannes Cool. Die bleef lang aanklampen en dreef me tot het uiterste.

Al moet ik zeggen dat ik ook niet voluit kon lopen. Ik heb een stuk van mijn teen gestoten vandaag in de tweede wissel. Het zag er niet proper uit, maar gelukkig kon ik wel door blijven lopen. Dit was echt mijn laatste triatlon. Ik voelde me een beetje schuldig omdat ik in Knokke al afscheid had genomen, maar het gaat momenteel super, dus wou ik deze graag meepakken. Volgende week volgt nog de Grand Prix duatlon in Frankrijk, daarna ook nog Powerman Filippijnen en misschien tussendoor het WK duatlon. Ik zit met Bart Aernouts in Hawaii en eigenlijk valt het best mee om vlak na Hawaii het WK mee te pikken, zeker nu ik in vorm zit. Maar ik ga sowieso stoppen: de Hel van Kasterlee wordt in december mijn allerlaatste wedstrijd,” aldus Rob.

Bij de vrouwen zit Ine Couckuyt in de vorm van haar leven. Ze miste een groot deel van dit seizoen door een blessure, maar daardoor zit ze nu nog fris. De vice-Belgische kampioene sprinttriatlon maakte er in de In Flanders Fields Triathlon een one-woman-show van. Ze telde na de 1.000 meter zwemmen al een behoorlijke voorsprong op Joke Coysman en Mieke Suys, die later uit de wedstrijd zou verdwijnen.

Coysman kreeg het gezelschap van Marjolein Truyers maar samen slaagden ze er niet in om tijdens de 40 km dichter te komen op Couckuyt. Die vergrootte de kloof van 53″ tot 1’30 na één ronde lopen en kon vlot naar een mooie overwinning stormen. In een langgerekte spurt haalde Truyers het zilver binnen voor Coysman.

Ieper 2015 results