Sofie Goos 10de in memorabele Ironman
Hawaii

f4bfad4698c9450c9faa41a35370a415

De Ironman van Chattanooga, een Amerikaanse stad in de staat Tennessee, zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de spannendste ooit. Dat er aan het einde van een 1/4de of 1/8ste triatlon gespurt wordt en dat de eerste drie binnen de 8 seconden van elkaar finishen, is geen uitzondering. Dat er in volle finale van een volledige triatlon, na 4 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen, constant haasje over wordt gespeeld en dat er drie atleten in de laatste rechte lijn nog vechten om de overwinning is volgens ons nog nooit vertoond. De Est Kyrill Kotsegarov, die voor het Belgische XCD-team uitkomt, had de snelste loopbenen en won in 8u08’32. Matt Chrabot volgde op 2 seconden als tweede en de Duitser Stefan Schmid, die tot de laatste 5 km aan de leiding liep, werd op 8 seconden derde. Sofie Goos werd 10de bij de vrouwen.

Goos besloot om in volle voorbereiding op het WK Ironman in Hawaii ook nog de Ironman in Chattanooga mee te pikken als afsluiter van een trainingsperiode. La Goos kwam nooit echt in haar normale wedstrijdritme, maar dat is niet verwonderlijk twee weken voor Kona. Ze sleepte nog een top-10 plaats uit de brand in 9u31’52. De winst ging naar de verrassend sterke Australische Carrie Lester, die vooral dankzij een indrukwekkende fietsproef (5u01!) vlot onder de 9 uur dook en  de Ironman Chattanooga won in 8u56’00.