Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbelslag voor SMO-Specialized
Van Riel stormt als eerste uit de wisselzone (foto: Gert Heemeryck)
Nieuws

Dubbelslag voor SMO-Specialized

Van Riel stormt als eerste uit de wisselzone (foto: Gert Heemeryck)
Van Riel stormt als eerste uit de wisselzone (foto: Gert Heemeryck)

De finale van de T3 Series in Lille heeft alle verwachtingen meer dan ingelost. Er werd flink gerekend aan de finish voor de eindranking, met SMO-Specialized twee keer als grote winnaar. Maar ook de individuele prestaties waren mooi om zien, met Marten Van Riel en Emma Pallant die de overwinning behaalden.

Pallant was al eerder door SMO-Specialized aangetrokken voor de T3 Series maar kende in Lille haar Belgisch triatlondebuut. Ze zat samen met Amber Rombaut en Maya Kingma in de kopgroep, waardoor SMO-Specialized in een zetel zat richting eindzege in de T3 Series. De Britse Pallant liep bijzonder sterk en pakte de dagzege voor een overtuigende Charlotte Deldaele en een oprukkende Xenia Luxem.

Achter Deldaele deden ook haar Izegemse ploegmaats Ine Couckuyt, Karolien Weuts en Leen Vanden Daelen het voortreffelijk. Zo stormde EFC-ITC in deze finalewedstrijd dankzij de dubbele punten nog voorbij het 185-Sportoase-Castelli team uit Wuustwezel en pakte de club uit Izegem het brons. Het zilver was voor Atriac Antwerpen met Heleen Adams, een sterke Heidi Veramme, Ines Van Troyen en Lore Muys.

Bij de mannen moesten challengers SP&O Mechelen en MDP Trille winnen en rekenen op één van de ploegen uit de top-3 die buiten de eerste 5 zouden vallen. Dat laatste lukte, want zowel Atriac Antwerpen als KTT Zamaro Triper4mance kenden een moeilijke dag. En dus lag de eindzege al snel binnen handbereik van SMO-Specialized. Met Willem Brems, Alexis Krug, Edo Van der Meer en Simon De Cuyper had de ploeg uit het Meetjesland in het zwemmen al vier man in de kopgroep. De vier bleven vlot voorin en verzekerden de dubbele eindwinst voor de club uit Sint-Laureins.

TRIGT en LTTL-Oilservice kwamen ook collectief sterk voor de dag, maar de dagzege was voor Marten Van Riel die in de spurt sneller was dan Pieter Heemeryck. Erwin Vanderplancke werd derde. Daarachter was het vooral uitkijken naar Atriac en KTT, maar die hielden net voldoende punten over om alsnog zilver en brons te pakken in de allereerste eindranking van de T3 Series.