Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Woestenborghs en Petralia pakken uit in GP Les Herbiers
Duathlon

Woestenborghs en Petralia pakken uit in GP Les Herbiers

Podium GP Duatlon

In het Franse Les Herbiers stond dit weekend de laatste Grand Prix duatlon van het seizoen op het programma. In deze finalewedstrijd streden de Belgen collectief sterk voorin. Rob Woestenborghs teerde op zijn goede vorm en pakte alweer een podium achter twee ploegmaats. Het leverde zijn club Gonfreville de dagzege én de eindwinst in de GP op. Ook Jan Petralia liet van zich spreken, terwijl bij de vrouwen na een sterke fietsproef Ilse Geldhof in de top-10 opdook.

Geldhof pakte een tiende plaats. Kim Nulens werd 17de en de jonge Emma Claisse was 27ste. Het leverde de club van Geldhof en Nulens een zesde plaats op in het dagklassement. In de eindranking werden de Tritons Meldois vijfde.

Rob Woestenborghs Les Herbiers

Bij de mannen gingen Emilio Martin en Benoit Nicolas in de aanval. Achter hen ontstond een groot peloton met daarin Belgen Glen Laurens, Gert Van Poucke, Jan Petralia en Rob Woestenborghs. Onder impuls van die laatste raakte een klein groepje in de slotfase nog weg. Ook “Jakke Petrol” kon nog meespringen om zo de basis te leggen van zijn beste resultaat ooit. Petralia werd knap zesde op 1’20 van winnaar Martin. Woestenborghs, die voor de start als osteopaat nog de gebroken hand van ploegmaat Benoit Nicolas verzorgde, werd derde. Samen met de tweede plaats van Nicolas betekende dat de dagzege én de eindzege voor Gonfreville.

Dankzij de 6de plaats van Petralia werd Meaux tweede in het dagklassement en pakte de ploeg van Laurens, Van Poucke en Petralia de derde plaats in de eindranking.  Jan Petralia werd ook nog tot “Beste Jongere” uitgeroepen: