Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK 70.3 krijgt aparte vrouwenwedstrijd
Nieuws

WK 70.3 krijgt aparte vrouwenwedstrijd

Kienle WK 703

Ironman heeft vandaag bekendgemaakt dat het wereldkampioenschap 70.3 Ironman (de halve triatlonafstand, met 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen) in 2017 opnieuw in de Verenigde Staten wordt gehouden, meer bepaald in Chattanooga, afgelopen weekend nog gastheer voor de spannendste Ironmanfinish ooit. Tot en met 2013 werd het WK in de States gehouden, eerst in Clearwater, dan in Las Vegas. In 2014 was Mont Tremblant in Canada aan de beurt. Dit jaar kwam het WK voor het eerst naar Europa, waar in Zell-am-See enorm veel Belgen aan de start stonden. In 2016 trekt het WK 70.3 Ironman naar Gold Coast in Australië om dan in 2017 te verhuizen naar Tennessee. Daar zorgt Ironman voor een stevige primeur. Voor het eerst wordt het WK over twee dagen gespreid, met op zaterdag de wedstrijd voor de vrouwen en op zondag de mannen.

Het WK zal in 2017 op zaterdag 9 september (met alle pro vrouwen en age group vrouwen) en zondag 10 september (pro en age group mannen) doorgaan. Met een aparte wedstrijddag komt Ironman tegemoet aan de wensen van een groot aantal pro vrouwen die al langer schreeuwen om de start van de age groupers verder te spreiden zodat de kans op stayeren afneemt. Of Ironman de komende jaren ook nog gaat toegeven aan de stijgende vraag om evenveel pro vrouwen als mannen te laten kwalificeren voor het WK 70.3 en het WK Ironman in Hawaii valt nog te bezien…