Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Hawaii: Timothy Van Houtem snelste Belg
Hawaii

Ironman Hawaii: Timothy Van Houtem snelste Belg

Timo Van Houtem lopen

“From Belgium, you are an Ironman”… Het viel ons op hoeveel keer we het ondertussen al te horen hebben gekregen. En dat wil zeggen dat er flink wat Belgen een scherpe tijd hebben neergezet in dit WK Ironman. De snelste van alle Belgen in Hawaii was Timothy Van Houtem, die in 9u00’02 naar de 28ste plaats overall stormde. Het leverde hem de winst op in de M30 categorie.

Timo was drie minuten sneller aan de finish dan Frederik Van Lierde, al blijft een age group wedstrijd natuurlijk nooit te vergelijken met die van de pro’s. Timo was dan ook enorm tevreden, al drong het nog niet helemaal tot hem door. “Dit is het zwaarste wat ik ooit gedaan heb. Ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan, zeker niet gezien de hitte,” aldus Timo in een eerste reactie. Straks volgt nog een uitgebreid video-interview met de jongste Van Houtem. Zijn oudere broer, herstellende van een spierscheur en nauwelijks nog gelopen tot aan deze Ironman, werd 530ste in 10u20’25.

Bij de overige age groupers kregen we gemengde reacties. Sam Gydé had het over “een lesje in nederigheid”. Wim Van De Wielle was supertevreden, al viel hij net naast het podium. Verder spraken we Hans Van Den Buverie, Ben Verlet, Bert Martens, Kevin Maggen, Yannick Antoine, Toon Veldeman en Maarten Seghers. Hun reacties en die van andere Belgen krijg je straks en de komende dagen hier te lezen.

Bij de vrouwen werd Deborah Van Gossum de beste Belgische. Zij finishte na 11u03’13 met de Belgische driekleur rond de schouders. Vlak achter haar kwam Caroline Devos als tweede Belgische over de streep. Net voor hen finishte Christian Meuser voor de 15de keer in 11u06’15.