Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nico Huyberechts: “Had me mijn afscheid anders voorgesteld”
Hawaii

Nico Huyberechts: “Had me mijn afscheid anders voorgesteld”

Nico Huyberechts

Kailua-Kona Hawaii – Zaterdag 10 oktober 17 uur… Het grasveld voor de ingang van het King Kamehameha Hotel ligt bezaaid met uitgeputte atleten. Tussen hen in vinden we een hoopje ellende, ondersteund door zijn vriendin. Die is allang blij dat hij hier en nu bij haar zit, want ze heeft zelf doodsangsten uitgestaan toen ze hem zag terugbrengen in de medical truck. Bij hemzelf staan de tranen in zijn ogen als hij ons het verhaal vertelt van zijn allerlaatste Ironman. Nico Huyberechts had zich zijn afscheid anders voorgesteld.

Hij keek ons bijna verontschuldigend aan. “Ik had met dit heel anders voorgesteld, al wist ik dat het heel zwaar ging worden en dat mijn looptrainingen de afgelopen weken te weinig inhoud hadden. Maar ik startte wel met een goed gevoel. Het zwemmen ging lastig, iets trager dan vorige keer. In het fietsen ben ik dan beginnen opschuiven. Vanaf de terugweg van Hawi kregen we het moeilijker, ook met de wind die kwam opzetten.

En dan die marathon… Al in de eerste kilometers had ik het zwaar. Te weinig energie. Ik probeerde nog suikers binnen te krijgen, dronk cola, maar elke slok kwam er even snel weer uit. Ik heb een paar keer overgegeven, toch willen doorlopen om dan uiteindelijk aan de kant te belanden. Ik ben er een tijdje blijven zitten tot de dokter bij me kwam en de medical truk opriep. Toen was mijn wedstrijd meteen definitief over…”

Ondanks zijn DNF blijft Nico bij zijn standpunt. Dit was zijn laatste Ironman. “Deze DNF zegt genoeg over Hawaii hé… Dit is en blijft een heel aparte wedstrijd. Ik blijf erbij dat dit mijn laatste keer hier was, maar ik wou hier graag afscheid nemen. Nu is het tijd voor andere leuke dingen.” We polsen nog even of er in september 2016 nog een after party in de Havana in Zofingen inzit, met of zonder deelname aan het WK Powerman. “Awel ja, als jij ook meedoet in Zofingen, dan zie ik dat misschien nog zitten, maar daar ga ik eerst toch eens heel goed over nadenken,” aldus een teleurgestelde Nico.