Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Klapband houdt Marten Van Riel uit top-10 in Tongyeong
Claire Michel met snelle loopbenen in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)
Nieuws

Klapband houdt Marten Van Riel uit top-10 in Tongyeong

Claire Michel met snelle loopbenen in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)
Claire Michel met snelle loopbenen in Tongyeong (foto: ITU/Delly Carr)

Het zit de Belgen dit jaar niet echt mee in het wereldbekercircuit. In de laatste World Cup van het seizoen in het Koreaanse Tongyeong vonden onze landgenoten een parcours dat hen lag, zowel in het fietsen als in het lopen. Vooral Marten Van Riel had er zin in en dat de vorm goed zat, bewees zijn zilveren medaille op de Wereld Militaire Spelen twee weken geleden. Maar opnieuw werd Marten overvallen door pech. Een klapband sloeg hem weg uit de kop van de wedstrijd.

“BANG, klapband en race weer naar de kloten,” vertelt Marten op facebook. “Op de velg doorgereden maar met bijna een minuut achterstand op het peloton van 60 in de wissel gekomen. In het lopen had ik een super gevoel en na een lange inhaaljacht ben ik uiteindelijk als 23e geëindigd. Met mijn loopvorm en tijd van nu zat er minstens top 10 in en waarschijnlijk nog veel meer. Ach ja, shit happens, nu ontgoocheling verwerken en off-season! De blik staat al gericht op volgend jaar,” aldus Marten.

De grote kopgroep in Tongyeong, toen nog met Marten (foto: ITU/Delly Carr)
De grote kopgroep in Tongyeong, toen nog met Marten (foto: ITU/Delly Carr)

De overwinning ging verrassend naar de Brit Matt Sharp. Voor ‘Sharpy’ was het zijn allereerste wereldbekerzege uit zijn carrière. Hij haalde het in een sterk loopnummer van David Castro en Courtney Atkinson. In de achtergrond streed Simon De Cuyper een verloren strijd nadat hij meer dan anderhalve minuut verloor in het zwemmen. Het leverde hem een 58ste plaats op.

Bij de dames verzette Lisa Norden bergen werk op de fiets om de kopgroep van 12 dames voorop te houden. De inspanningen wogen blijkbaar door en in het lopen moest Lisa vrede nemen met een zesde plaats. De Japanse Yuka Sato liep naar haar eerste wereldbekerzege. Claire Michel telde iets meer dan een halve minuut achterstand in het zwemmen, knapte haar deel van het werk in de achtervolging op maar slaagde er niet in om dichterbij de koploopsters te geraken. Die begonnen met meer dan 2′ voorsprong aan het lopen en ondanks goeie loopbenen, kreeg Claire het gat niet meer dicht. Meer dan een twaalfde plaats zat er niet in voor onze landgenote, al levert dat haar wel goeie punten op voor de olympische ranking.

Tongyeong W 2015

Tongyeong M 2015