Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wayaffe en Deldaele op podium in Marokko
Nieuws

Wayaffe en Deldaele op podium in Marokko

Charlotte Deldaele zilver Larache

Charlotte Deldaele en Jonathan Wayaffe sloten hun seizoen in schoonheid af met een tweede plaats in de sprinttriatlon van Larache in Marokko, onderdeel van de African Cup van de ITU. JoJo leek op weg naar een ware stunt maar kwam in de spurt een handvol seconden te kort. Deldaele domineerde de wedstrijd en zette een sterke slotproef neer.

Larache podium

Charlotte zwom sterk in Larache en kwam samen met de Nieuwzeelandse Anneke Jenkins en de Portugese Melanie Santos vooraan in de wedstrijd te zitten. Na het fietsen was het duidelijk dat de drie om de overwinning zouden strijden. Santos was daarbij de snelste loopster, maar op een halve minuut kregen we een bloedstollende sprint tussen Jenkins en Deldaele. Onze landgenote pakte met een ultieme jump het zilver.

Larache W 2015

Bij de mannen kwam Jonathan Wayaffe als tiende uit het water, maar hij kon vlot mee aanpikken bij de kopgroep van 17 atleten. Vooral de Spanjaarden waren vooraan goed vertegenwoordigd. Sterke loper Antonio Benito ging een lange strijd aan met Jonathan Wayaffe. De Spanjaard haalde het uiteindelijk met slechts vijf seconden. Jesus Gomar, een andere Spanjaard, werd derde.

Larache M 2015

Voor Charlotte was het een opsteker na een lang seizoen: “Om eerlijk te zijn, ik heb twee keer gehuild in de twee dagen voor mijn race. Ik was mentaal moe van alleen te zijn, al die wedstrijden op mijn eentje te doen. Niettemin keek ik uit naar deze wedstrijd. Want ik had mezelf beloofd om het seizoen te eindigen met een knaller. Ik heb ondertussen genoeg meegemaakt en genoeg verloren om onbevangen de strijd aan te gaan. Eén keer je de ergste dingen in je leven overwonnen hebt, hoef je absoluut geen angst meer te hebben voor wat komt. Ik wilde dus vandaag kost wat kost dat podium op. De Portugese was een snellere loopster, en eigenlijk was de Nieuw-Zeelandse ook sneller, maar ik was gefocust op die tweede plaats en het lukte: met 4 honderdsten van een seconde pakte ik het zilver. En beëindig daarmee mijn seizoen met een knaller,” aldus Charlotte.