Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Marco van der Stel naar SMO-Specialized
Nieuws

Transfernieuws: Marco van der Stel naar SMO-Specialized

Marco van der Stel Chengdu 2015 Delly Carr
Marco van der Stel uitgeput in de World Cup van Chengdu (foto: ITU/Delly Carr)

Bij SMO-Specialized beginnen ze zich te wapenen voor volgend seizoen. In 2016 is de club uit het Meetjesland titelverdediger in de T3 Series, maar ze blijven niet op de lauweren rusten. SMO ging shoppen in Nederland en vond er bij Squadra Kalas zowaar een top-international. Marco van der Stel is namelijk de enige Nederlander die bij de mannen op het allerhoogste niveau meestrijdt in de World Triathlon Series, net zoals bij ons Marten Van Riel, Jelle Geens en Simon De Cuyper.

De regerende Nederlandse kampioen op de olympische afstand staat bekend voor zijn sterke zwem- en fietscapaciteiten en kan zeker een meerwaarde vormen binnen de T3 Series. In eigen land blijft Marco tot nader order vooralsnog bij Squadra Kalas, het team uit Eindhoven dat dit jaar de Eredivisie (de T3 van Nederland) won, met onder andere Marc Geerts en Tim Brydenbach in de rangen. Over die laatste hoorden we overigens dat hij volgend seizoen mogelijk niet in de T3 Series zal aantreden, maar zich volledig zal focussen op de lange afstand.

Voor SMO-Specialized is het niet de eerste keer dat ze over de grenzen kijken. Edo van der Meer trad eerder al aan voor de Rode Brigade en bij de dames maken Danne Boterenbrood, Maya Kingma en Jeanine Kocken deel uit van het T3-team.

“Marco is een absolute meerwaarde voor onze ploeg,” legt Michael Dewilde uit. “Hij is iemand die vanaf het begin mee de wedstrijd kan maken. Bovendien wapenen we ons hiermee voor de toekomst, want na het winnen van de T3 Series kan ik je vertellen dat onze atleten erg gegeerd zijn op de transfermarkt. Er zijn al een aantal clubs aan onze deur komen kloppen. Concrete details kan ik voorlopig nog niet geven,” aldus een mysterieuze Dewilde.