Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
F1 haalt het van Ironman in Melbourne
Nieuws

F1 haalt het van Ironman in Melbourne

IM Melbourne

Er komt volgend jaar dan toch geen Ironman in Melbourne. Nadat de laatste weken al een pak geruchten de ronde deden, hebben de organisatoren deze week aangekondigd dat de wedstrijd geannuleerd wordt. De Ironman van Australië stond gepland op zondag 20 maart 2016, maar omdat op diezelfde datum het F1-circus zijn tenten opslaat in Melbourne, moeten de triatleten wijken voor de racewagens. De Grote Prijs van Australië zou aanvankelijk van 31 maart tot 4 april plaatsvinden, maar omdat de F1 nu twee weken vroeger Downunder is, kan de veiligheid van de deelnemers onvoldoende gevrijwaard worden met de grote impact die twee grote sportevenementen op dezelfde dag zou betekenen voor de stadsdiensten, de verkeersinfrastructuur en de hulpverlening. Voor Ironman een stevige streep door de rekening, want de race in Melbourne is één van de Continental Championships.

Ironman zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie voor het Asia-Pacific Championship. Vooral de Australische triatleten maken zich daarbij grote zorgen. Met het wegvallen van de Ironman van Melbourne vallen namelijk ook een hoop slots voor Hawaii weg. Die slots werden veelvuldig ingenomen door de thuisatleten. Zij zullen nu op zoek moeten naar andere kwalificatiewedstrijden, met mogelijk minder kansen op een ticket voor het WK. In 2013 werd Marino Vanhoenacker nog tweede in Melbourne, waar Frederik Van Lierde in 2012 ook al eens brons pakte.