Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veerle Kiebooms neemt afscheid van competitiesport
Nieuws

Veerle Kiebooms neemt afscheid van competitiesport

Veerle Kiebooms Chris Hofkens
Veerle Kiebooms in de triatlon van Lille (foto: Chris Hofkens)

Wommelgem Endurance én het vrouwentriatlon in het algemeen zal het vanaf volgend seizoen moeten stellen zonder één van zijn kenmerkende figuren. Veerle Kiebooms heeft namelijk besloten om een punt te zetten achter een korte maar heel krachtige triatloncarrière. De Borsbeekse triatlete, dit jaar pas 50 geworden, was een graag geziene atlete, niet alleen door haar sterke sportieve prestaties, maar vooral ook door haar sympathieke verschijning. Het is jammer dat ze nu al afscheid neemt, maar we begrijpen maar al te goed haar beslissing. Om op niveau mee te kunnen blijven draaien, moet er namelijk intensief getraind worden en dat is niet altijd eenvoudig… Gelukkig sluit ze niet uit dat een “just voor fun” er misschien nog wel inzit in de toekomst. En we zijn vereerd dat ze haar passage in onze 3quest als één van de hoogtepunten van haar carrière beschouwt 🙂

“Ik heb besloten om te stoppen met competitief triathlon,” laat Veerle weten. “Het is fijn geweest, ik heb massa’s leuke mensen ontmoet en vrienden gemaakt en kan terugblikken op succesvolle seizoenen op 1/8, 1/4 en 1/2 afstanden. Ik stond in mijn leeftijdscategorie 2x op het podium van een BK en ben zelfs tot in den 3quest geraakt :-) met dank aan Jessy Beynaerts die mij nomineerde. De titels als meest verdienstelijke atleet die ik verschillende jaren van mijn eigen ploegmaten kreeg toebedeeld zal ik ook koesteren.

Uiteraard blijf ik nog sporten, daar doe ik het te graag voor, maar het moet niet meer van mezelf, het mag wanneer ik er tijd en zin voor heb. Merci Lander Dircken en Ben Braem voor de goede begeleiding en Marc Fassaert voor al het geploeter in het water. Merci ploegmaten van de WE en het FM team voor al de toffe trainingen. Succes nog allemaal, ik kom hier en daar nog wel eens voor jullie supporteren en wens jullie allemaal nog aangename blessurevrije seizoenen. Ik koester alle fijne momenten, merci!”

Wij wensen Veerle verder veel succes toe en hopen haar nog vaak als supporter langs de kant aan te treffen…