Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Transfernieuws: Geens en Brydenbach vervangen Heemeryck bij LTTD
Nieuws

Transfernieuws: Geens en Brydenbach vervangen Heemeryck bij LTTD

Jelle Geens Christophe De Keyser Edmonton

Het Oilservice-team gaat vanaf 2016 door het leven als LTTD en niet langer LTTL. De laatste L stond voor Latem maar omdat ondertussen Deinze de uitvalsbasis is geworden en ze er met de halve triatlon ook hun thuiswedstrijd hebben, wordt het vanaf nu het Leie Triatlon Team Deinze. En ze kondigen meteen een toptransfer aan. Niemand minder dan Jelle Geens maakt de overstap van SMO-Specialized. Hij moet, samen met Tim Brydenbach, het gat gaan vullen dat Pieter Heemeryck achterlaat…

Tweevoudig Belgisch kampioen Pieter Heemeryck kondigde zondag aan dat hij de Oostvlaamse club verlaat na een paar prima seizoenen bij het Oilservice team. Waarheen Pieter trekt, wil hij nog niet bekendmaken. “Ik zit woensdag nog een laatste keer om tafel om de definitieve knopen door te hakken en als alles goed gaat, krijgen jullie dan te horen waar ik naartoe ga,” aldus Heemeryck. Christiaan Roels van LTTD ziet Pieter met lede ogen vertrekken. “Hij is een absolute topper en we hadden Pieter graag nog langer bij ons gehad, maar hij had heel andere plannen en dan moet je elkaars keuzes respecteren. Met Jelle Geens en met Tim Brydenbach hebben we meer dan waardige vervangers voor Pieter. Met Jelle rekenen we op de korte afstand, met Tim zal de focus op de lange afstand liggen”, aldus nog Christiaan.

Naast Jelle Geens en Tim Brydenbach komen ook Antonio Hernaert (SP&O Mechelen), Sam Govaert (3kant Lovendegem) en Maarten Seghers (long distance topper uit Sint-Niklaas) het Leie Triatlon Team Deinze versterken. Dat Brydenbach naar het Oilservice-team trekt, is geen verrassing. Hoewel Tim ook erg betrokken was bij de eigen club MDP-Trille had hij na Barcelona al laten horen zich volledig op de lange afstand te willen focussen en daarvoor vindt hij binnen de Oilservice-ploeg de ideale omkadering.

En met Jelle Geens haalt LTTD een mogelijke olympiër binnen. Jelle staat er na zijn 8ste plaats op de WTS Grand Final in Chicago dit jaar goed voor op de ranking richting Rio. Ook voor de T3 Series zal hij (indien de wedstrijden passen binnen zijn internationale schema) mogelijk een versterking betekenen voor de net iets te smalle kern die Oilservice vorig seizoen had op de korte afstand. Bij SMO-Specialized zien ze Snelle Jelle niet graag vertrekken. “De beslissing van Jelle om ons te verlaten, kwam als een verrassing. Hij lag bij ons nog onder contract en we hebben er nog alles aan gedaan om hem bij SMO-Specialized te houden, maar op een gegeven moment moet je de keuze van een atleet respecteren,” aldus Michael Dewilde van SMO-Specialized.