Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jammaer klopt specialisten in Geluwe
Bert Jammaer wint in Geluwe (foto: Johan Tack)
Multisports

Jammaer klopt specialisten in Geluwe

Bert Jammaer wint in Geluwe (foto: Johan Tack)
Bert Jammaer wint in Geluwe (foto: Johan Tack)

De cross duatlon specialisten keken vreemd op zaterdag toen ze triatleet Bert Jammaer aan de start zagen verschijnen. En die trok goed zijn streng tussen de offroaders. Vijverman en Boterberge probeerden het verschil te maken in het mountainbiken, maar de vroegere Ironmanprof bleef aanklampen en trok het laken in het lopen naar zich toe.

Na het fietsen was de wedstrijd nog niet in een definitieve plooi gevallen. Een groep van 4 ging vergeefs achtervolgen op de leiders bij de duo’s en kwam samen binnen in de fietsstalling Tim Vijverman vertrok als eerste, gevolgd op een paar seconden door Jürgen Boterberge en 9 seconden later volgde Bert Jammaer. Deze maakte in de eerste loopronde al vlug zijn achterstand goed en liep stelselmatig weg van Jürgen Boterberge en won zo oververdiend met 38″ voorsprong. Tim had een mindere 2de loopproef en werd nog voor de derde plaats voorbijgegaan door Glenn Vandevyvere.

Bij de dames hadden we minder spanning. Deborah Ghyselen ging van begin tot eind aan de leiding voor Joke Breye en Emilie Vandevoorde.

Gelue 2015 cross duatlon