Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laatste rechte lijn naar Hel ingezet in Kasterlee
Bart Borghs wint voor de 3de keer de halve marathon (foto: Bart Van Thielen)
Multisports

Laatste rechte lijn naar Hel ingezet in Kasterlee

Bart Borghs wint voor de 3de keer de halve marathon (foto: Bart Van Thielen)
Bart Borghs wint voor de 3de keer de halve marathon (foto: Bart Van Thielen)

Met de marathon en de halve marathon van Kasterlee is de laatste rechte lijn naar de Hel van Kasterlee, de zwaarste winterduatlon ter wereld, helemaal ingezet. En waar de meeste topfavorieten zich nog een beetje sparen voor 20 december en vooral op de halve marathon aan de slag gaan, koos Seppe Odeyn voor zijn debuut op de volledige marathon. Halverwege kwam hij na 1u16 door en ook in het tweede gedeelte slaagde niemand er meer in om terug te komen. Op de halve marathon was Bart Borghs voor het derde jaar op rij de sterkste.

Borghs kreeg dit jaar wel wat meer last met Rik Thijs. De twee Kempenaars gingen vanaf het startschot, op de tonen van de Foo Fighters, meteen in de aanval. Niemand kon de twee hellevegen volgen en tot km 19 bleven de twee samen. Borghs zette dan een vernietigende aanval in die Rik Thijs niet meer kon beantwoorden. Met klein verschil pakte de man uit Geel de overwinning, voor Rik Thijs uit Retie. Gert Devos werd verrassend derde omdat de winnaar van de marathon van vorig jaar, Nick Renders, een moeilijke dag had, mogelijk nog de marathon van Eindhoven in de benen. Bij de vrouwen was Jolien Boonen voor eigen volk alweer de snelste.

Op de marathon kregen we bij de vrouwen een volledig internationaal podium. Enige Belgische was Eveline Dreesen, die met een sterke tijd naar de tweede plaats liep, maar dat was op ruime achterstand van de sterke Keniaanse Mure Nkapiani. Derde werd de Amerikaanse April Golden. Bij de mannen had Seppe Odeyn halfweg al een voorsprong van meer dan zes minuten en hij liep onbedreigd naar de zege. Voor het zilver kregen we een felle srrijd met een langgerekte spurt tussen Cederik Van de Keere en Stijn Geuens. Zij werden tweede en derde.

Voor Seppe Odeyn was het zijn debuut op de volledige marathon. “Er zijn er drie binnen onze familie die al een marathon in de benen hebben, dus kon ik niet achterblijven”, vertelde Seppe ons. “En voor mijn eerste wedstrijd koos ik natuurlijk voor Kasterlee. Ik was van plan om het rustig aan te doen, in voorbereiding op de Hel, waar ik in december graag voor de vierde keer wil winnen. Maar ik kwam in een snel groepje terecht waardoor het eerste deel van mijn marathon sneller ging dan gepland. Bovendien was het met de wind best wel zwaar op het parcours vandaag.”

Seppe blikte ook al vooruit naar december. “Ik zag dat vannacht Rob Woestenborghs de Powerman op de Filippijnen heeft gewonnen. Bart Borghs won de halve en ook Rik was snel, dus het kan wel eens een spannende strijd worden in december. Tot hiertoe heb ik er elke keer goede dagen gehad, maar het kan ook wel eens een keer tegenslagen. We zien wel. Nu heb ik de opdracht gekregen om vijf dagen lang niet te lopen, al pik ik volgende week wel de Beermile mee in Leuven. Ik was het eerst niet van plan, maar nu Geert Janssens (organisator van het 3athlon.be BK Beermile aan het Sportkot in Leuven – redactie) me in de reeks van Simon “De Sikke” Van Roy heeft gestopt, ga ik er toch meedoen, al vrees ik dat ik er niet de benen zal hebben om Belgisch kampioen te worden. Maar om de Sikke te kloppen zal ik het in het lopen moeten doen, want hij is de snellere drinker”, besloot Seppe al lachend.

Uitslagen marathon Kasterlee